Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Minoan Group: Προς δημοσίευση το ΠΔ για την επένδυση στη Σητεία!

Είναι πάγια και σχετικά «αυτοματοποιημένη», τακτική μας, όταν όλα γύρω, στην επικαιρότητα, φαίνεται να
πηγαίνουν κάπως στραβά, ας το θέσουμε έτσι «κομψά», να αναζητούμε θετικές πληροφορίες που να λειτουργούν και λίγο ως «φάροι» αισιοδοξίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση...




...λοιπόν, - γιατί αυτήν την υπόθεση την παρακολουθούμε από τα πρώτα της βήματα, χρόνια τώρα – ότι η κυβέρνηση, επιτέλους, έθεσε στο τελικό στάδιο έγκρισης και δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος την τουριστική επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στην Σητεία Λασιθίου Κρήτης, της Βρετανικής εταιρείας Minoan Group Plc.  
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τέσσερις συναρμόδιοι υπουργοί (ένας καθυστερούσε...) έχουν ήδη υπογράψει το σχετικό απαιτούμενο Π.Δ., το οποίο ακολουθεί, πια, την τυπική διαδικασία προς δημοσίευση.
Με την επίσης τυπική ανακοίνωση που αναμένεται σύντομα, η εταιρεία θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο μελετών για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη έναρξη κατασκευής της επένδυσης.
Η οποία, όπως και να το κάνουμε, θα δώσει μία άλλη «πνοή» στο αποξηραμένο επενδυτικό τοπίο της χώρας και ειδικά ως προς ορισμένες αγορές μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό, όπως αυτή της Μ. Βρετανίας, θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική.

Υπενθυμίζουμε, για την ιστορία, ότι η επένδυση της Minoan Group, είναι προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ και στοχεύει στη δημιουργία πέντε μικρών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, ενώ θα δημιουργηθούν 1.200 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου