Γαστρονομική στροφή παίρνει το Mylos της Σαντορίνης, κρατώντας από τα παλιά μονάχα το «καβούκι» του: έναν ανεμόμυλο στο Φηροστεφάνι με συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα. Στο πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό του μια...
“φρέσκια” ομάδα από τη νέα γενιά της ελληνικής γαστρονομίας με σεφ τον Μιχάλη Καλαβρυνό δημιουργεί πιάτα μεσογειακών αποχρώσεων, αξιοποιώντας πρώτες ύλες από τη Σαντορίνη και τα κοντινά νησιά. Τραχανάς με μελάνι σουπιάς και
καλαμάρι σχάρας, ορτύκι με πετιμέζι, ροβίτσα, κινόα και μους σελινόριζας, κονφί αρνιού τυλιγμένο σε μελιτζάνα με ρεβύθια, ξινόμηλο και γλασαρισμένα καρότα είναι κάποιες από τις εμβληματικές προτάσεις του καταλόγου, ενώ στην ίδια δημιουργική φιλοσοφία κινούνται και τα γλυκά του pastry chef Σήφη Εμπειρίδη με επιδόρπια-πειρασμούς όπως σύκα μπρεζέ σε βινσάντο με μπισκότο αμυγδάλου και παγωτό πράσινο τσάι και mi cuit Valrhona με μπαχαρικά, ανθό αλατιού, σάλτσα αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Στη λίστα των κρασιών εκπροσωπούνται όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί και οι αντιπροσωπευτικότερες ελληνικές ποικιλίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου