Δεν σχολιάσαμε αμέσως τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις αφίξεις μη κατοίκων στο α΄ τρίμηνο του έτους, περιμένοντας να δούμε πόσο και πως θα «παίξει» στις δηλώσεις των πολιτικών ταγών του τομέα αυτό το +13,1%. Και τώρα…
…που είδαμε ότι το αξιοποιούν δεόντως, να δώσουμε και εμείς μία πιο συγκεκριμένη διάσταση;
Προσπερνώντας το γεγονός ότι από τις χώρες της Ε.Ε. η αύξηση των αφίξεων έφθασε μόλις το 1,1% , έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε αναλυτικά από ποιες αγορές είχαμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε απόλυτους αριθμούς.
Συνολικά και αθροιστικά, στο πρώτο τρίμηνο, δεχθήκαμε 128.000 περισσότερες αφίξεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Εξ αυτών, οι αγορές από τις οποίες είχαμε τις περισσότερες πρόσθετες αφίξεις αριθμητικά ήταν:
Τουρκία, 41.808 περισσότερες αφίξεις.
Τουρκία, 41.808 περισσότερες αφίξεις.
Αλβανία, 35.822 περισ. αφίξεις.
Βουλγαρία, 24,165 περισ. αφίξεις.Γαλλία, 20.070 περισ. αφίξεις.
Βρετανία, 19.227 περισ. αφίξεις.
Λοιπά κράτη Ευρώπης, 16.400 περισ. αφίξεις.
Από τη Ρωσία είχαμε μόλις 5.520 περισσότερες αφίξεις ενώ εντύπωση μας έκαναν οι 8.543... περισσότεροι Ελβετοί με μία ποσοστιαία αύξηση της τάξης του... 132%!
Εκείνητην περίοδο, βέβαια, οργίαζαν οι πληροφορίες και οι φήμες στην Ελλάδα για τους κρυφούς λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό και τη "φυγή" μερικών δισ. Ευρώ. Τυχαίο;
Αυτή είναι η αναλυτική εικόνα και μπορεί να διαπιστώσει και ο πλέον αδαής, τι είναι τουριστική κίνηση, τι είναι ημερήσια διέλευση συνόρων και τι «άλλο»…
Αναλυτικά η αναφορά του πρώτου τριμήνου εδώ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου