Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ρωσία, visa: "Λάθος του παρόχου", λέει το ΥΠΕΞ για το 10+2 μέρες και δεσμεύεται για visa "εντός 10ημέρου"...

Επειδή είναι μέρες περίεργες και επειδή υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για όσα λαμβάνουν ή δεν λαμβάνουν χώρα σε σχέση με τη Ρωσική αγορά, επανερχόμαστε στο θέμα των θεωρήσεων και του «μπάχαλου» που έγινε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, γιατί μεταξύ άλλων, μας αφορά κιόλας. Για αρχή: Την...

...περασμένη Παρασκευή κάναμε μία ανάρτηση με βάση πληροφορίες και στοιχεία που είχαμε από Μόσχα, από την προηγούμενη, ότι είχε αναρτηθεί στο site του παρόχου μας, δηλαδή των visa centers, μία ανακοίνωση συνοδευόμενη με σχετικό κείμενο για τους χρόνους που απαιτούνται από την υποβολή δικαιολογητικών μέχρι την έκδοση θεώρησης. Και οι οποίοι χρόνοι, τότε, έβγαιναν 10 μέρες συν τουλάχιστον δύο, για υποβολή δικαιολογητικών και παραλαβή. Παραθέταμε, μάλιστα και τα δύο σχετικά link, εκ των οποίων το ένα τώρα, βγάζει στη νέα, "διορθωμένη" κατά το ΥΠΕΞ, ενημέρωση.
Παρακαλούμε σημειώστε ότι εμείς μιλάγαμε για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στο SITE του VISA CENTER (τα κεφαλαία για κάποιους παραπλανημένους για να τους διευκολύνουμε επειδή δεν βλέπουν τι διαβάζουν και δεν βλέπουν και τι γράφουν) η οποία όπως αναφέραμε, είχε γίνει δύο μέρες πριν. 
Σημειώνουμε επίσης, ότι την ίδια μέρα βγήκαν πληροφορίες για αποστολή email από το visa center προς tour operators και λοιπούς άλλους, σχετικά με το θέμα αυτό. Σύμφωνοι, αλλά άλλο το email, άλλο η ενημέρωση στο site, που σίγουρα προηγήθηκε του όποιου email.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ένα snapshot από την οθόνη υπολογιστή που άνοιξε τη σχετική ενημέρωση (τα "μαύρα" που βλεπετε είναι για να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα εντοπισμού της πηγής μας...) από την οποία φαίνεται ότι το αρχείο της ανακοίνωσης δημιουργήθηκε στις 29 Απριλίου, όταν δηλαδή γινόταν ο κακός χαμός έξω από το visa center στη Μόσχα (ημερομηνία που,παρεμπιπτόντως, έχει παραμείνει στο αρχείο ακόμα και σήμερα που έχει διορθωθεί...) και η πηγή μας, τουλάχιστον, το είδε και το διάβασε στις 4 Μαίου, ημέρα Τετάρτη. Αν κάνουμε κάπου λάθος, αυτό θα είναι στο να έχει αναρτηθεί η ενημέρωση ακόμα νωρίτερα, αλλά για αυτό δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τώρα. Στο τέλος αναφέρει τα εξής:
Τέλος, γίνεται αναφορά σε λανθασμένη ανακοίνωση των ιδιωτών διαχειριστών του Visa Application Center, σύμφωνα με την οποία «ο ελάχιστος χρόνος για την έκδοση θεώρησης είναι 10 μέρες». Το ορθόν, σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει για όλες τις χώρες Σένγκεν, είναι ότι η θεώρηση εκδίδεται από την προξενική αρχή, εφόσον η αίτηση δεν έχει ελλείψεις, εντός δέκα ημερών. Η λανθασμένη ανακοίνωση είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των διαχειριστών του VAC μονομερώς, χωρίς την έγκριση της προξενικής μας αρχής στη Μόσχα. Η αντικατάστασή της με το ορθό έγινε άμεσα, μετά από αίτημα της τελευταίας”.
Ακόμα και το ΥΠΕΞ, δηλαδή, αναφέρεται στην ανάρτηση στο SITE. Και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να θέσουμε το ερώτημα, πως πήρε το visa center την πρωτοβουλία να κάνει τέτοια ενημέρωση, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις διπλωματικές μας αρχές...
Εντάξει, ως προς αυτό;
Τώρα, ως προς τη «διόρθωση» που αναφέρει το ΥΠΕΞ –εδώ το νέο κείμενο - περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι εννοούν «εντός 10ημέρου». Εννιά μέρες; Οκτώ μέρες; Επτά μέρες, όπως φαίνεται ότι θέλουν να επικοινωνήσουν;
Και σε ποιο προξενείο αναφέρονται, γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, λόγω του μεγαλύτερου όγκου, είναι της Μόσχας. Αυτό της Αγ. Πετρούπολης, π.χ. έχει την ετοιμότητα και τη δυνατότητα να χορηγεί θεωρήσεις, πολύ πιο σύντομα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση.
Παίζουμε με τις λέξεις;
Ως προς αυτό, οψόμεθα. Αλλά τέτοια «κολπέτα» τα βλέπει η αγορά αλλά δεν... γελά πια, αγωνιά και εξοργίζεται.

Αυτά προς το παρόν.  

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητό μας Lobby,

    Δεν ξέρω τι γίνεται με τις «ημερομηνίες» και τις σχετικές ανακοινώσεις του Visa Center αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει σχετική ανακοίνωση για το «10ήμερο» στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Rostourism) στα «Νέα» με ημερομηνία ανάρτησης την 28/4/2016.

    Παραθέτω την μετάφραση καθώς και το Ρωσικό κείμενο με το link. Ακόμη και σήμερα η ανακοίνωση δεν έχει κατέβει από την ιστοσελίδα.
    «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού ζητά από το Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Μόσχας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη έκδοση της Βίζας για τους Ρώσους τουρίστες. Το Rostourism επίσης καλεί τους Tour Operators να ενημερώσουν τους πελάτες τους για την ανάγκη σεβασμού των όρων της προσκόμισης των εγγράφων. Για την απόκτηση Βίζας Schengen δια μέσου των Διπλωματικών Αρχών της Ελλάδας θα πρέπει να σταλεί το πλήρες πακέτο των εγγράφων το αργότερο (10) ημέρες πριν το ταξίδι.»
    Федеральное агентство по туризму просит Генеральное консульство Греции в Москве принять все возможные меры для своевременной выдачи виз российским туристам.
    Ростуризм также призывает туроператоров и турагентства разъяснять своим клиентам необходимость соблюдения сроков подачи документов. Для оформления шенгенской визы через дипломатическое представительство Греции полный пакет документов должен быть направлен не позднее, чем за 10 дней до начала поездки.

    http://www.russiatourism.ru/news/10498/

    28/4/2016
    Τα υπόλοιπα (δικαιολογίες, παχιά λόγια και πολλά θα…) θα τα παρουσιάσουν οι «αρμόδιοι» στο σημερινό Φόρουμ στο Λαγονήσι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή