Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κρήτη: Ξεπέρασαν τα τρία εκ. οι αεροπορικές αφίξεις...



Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι αφίξεις αεροπορικώς στην Κρήτη το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, ενώ μόνον τον Σεπτέμβριο, οι αεροπορικές αφίξεις σχεδόν άγγιξαν...



...τις 600.000!
Ο αριθμός των αφίξεων στα κρητικά αεροδρόμια ήταν αυξημένος κατά μέσο όρο γύρω στο 17% στο εννεάμηνο, με τον Σεπτέμβριο να καταγράφει αύξηση 23% στο Ηράκλειο και περίπου 18% στα Χανιά.
Ειδικά για τα Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αεροδρομίου που επεξεργάζεται και η Ένωση Ξενοδόχων, είναι πασιφανής πλέον η κυριαρχία του προορισμού ως του δημοφιλέστερου ( και εν μέρει και ως "πύλης εισόδου" στη Δυτική Κρήτη) στις Σκανδιναβικές αγορές για το 2013, με συνολικά περισσότερες από 420.000 αφίξεις.
Νορβηγία, Σουηδία και Δανία έδωσαν διψήφια ποσοστά αύξησης, 19%, 13,2% και 13,1% αντίστοιχα, ενώ οι αφίξεις από Φινλανδία αυξήθηκαν κατά 8,6%.
Τα Χανιά είχαν επίσης ικανοποιητική αύξηση στις αφίξεις από Μ. Βρετανία, γύρω στο 10,4% - ενώ γενικά σε εθνικό επίπεδο η βρετανική αγορά δεν πήγε και τόσο καλά φέτος – αλλά και από τη Γερμανία, η οποία έδωσε αύξηση 6,5%.
Σε σημαντικό «τροφοδότη» εξελίσσεται πλέον και η Πολωνική αγορά, από την οποία οι σταθερά αυξητική τάση των τελευταίων δύο ετών έχει φθάσει σε ένα επίπεδο 47,5 χιλιάδων αφίξεων, πλησιάζοντας πια το μερίδιο της Γερμανίας.
Όσο για το Ηράκλειο, με 2.311.725 αφίξεις, αναδεικνύεται πια στον πρώτο προορισμό της χώρας, ως προς τις αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας κατά περίπου 190.000 αφίξεις την Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου