Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Athens Flying Week: Μία διοργάνωση με μεγάλη δυναμική που αξίζει να προσέξουμε...

-Ξεπέρασαν τις 50.000 οι επισκέπτες

Θέαμα, σημαντικές ξένες συμμετοχές, πολύς κόσμος αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο διεθνές ενδιαφέρον, ήταν τα χαρακτηριστικά του 2ου αεροπορικού show της Αθήνας, του Athens Flying Week. Η δεύτερη διοργάνωση του show, έδειξε μία δυναμική που πολλοί δεν την ανέμεναν και αποδεικνύει ότι μία διοργάνωση τέτοιου, σύνθετου χαρακτήρα, όχι απλώς μπορεί να ”σταθεί”...


...στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά επιπρόσθετα, με τους περίπου 1.000 ξένους επισκέπτες, ότι έχει και τη δυνατότητα να προσελκύσει και διεθνείς ενδιαφέρον, ιδίως σε περιφερειακό επίπεδο.
Αποκορύφωμα της διοργάνωσης ήταν και πάλι το διήμερο αεροπορικών επιδείξεων και δρώμενων στο αεροδρόμιο Τατοίου, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότερες από 50.000 επισκέπτες, μέγεθος πραγματικά πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα και για ένα τέτοιο outdoor event.
Πρωταγωνιστές ήταν οι ομάδες αεροπορικών επιδείξεων της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo Team), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (“ORLIK” Aerobatic Team), οι The Flying Bulls Team της Red Bull (Alpha Jet), και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio (BREITLING), Jurgis Kairys (VOSTOK EUROPE), Luca Bertossio (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακροβατικών με Ανεμόπτερο), το σμήνος των βετεράνων Blu Circe ( που ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 70) καθώς και η ομάδα των Ιταλών πιλότων Α.ΜΕ.Α. WEFLYTEAM (οι πιλότοι που σχημάτιζαν καρδιές στον ουρανό...).
Ενθουσιασμό προκάλεσε το “touch and go” που πραγματοποίησε το AIRBUS A-320 της AEGEAN AIRLINES στο διάδρομο του Τατοϊου και συγκέντρωσε το χειροκρότημα των περισσοτέρων από 30.000 επισκεπτών που βρίσκονταν εκεί το απόγευμα της Κυριακής, παρά τον "καυτό" φθινοπωρινό ήλιο.
Από πλευράς Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» Τ-6 Demo Team, τα ελικόπτερα SUPER PUMA και αεροσκάφος C-130, ο Στρατός Ξηράς με τα ελικόπτερα APACHE και CHINOOK καθώς και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο ΑΒ-212 με τους κορυφαίους κυβερνήτες τους, οι οποίοι εκτέλεσαν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις, ρίψεις αλεξιπτωτιστών  και μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανοι για το προσωπικό των  Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακόμα, εντυπωσίασαν τα ελικόπτερα με τους κορυφαίους πιλότους Ηλία Σοφιανό της SUPERIOR AIR και Δημήτρη Βερβερέλη με τη WARTER AVIATION, καθως και το αεροσκαφος FAIRCHILD METRO III της EPSILON AVIATION.
Τέλος, ρίψεις αλεξιπτωτιστών από την HELLENIC SKYDIVERS και πτήσεις αερομοντελισμού συμπλήρωσαν το θέαμα.
Ως προς τη διοργάνωση, αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το Athens Flying Week “μεγάλωσε” πολύ φέτος. Χιλιάδες αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν από το πρωί της Κυριακής στο Τατόι, το οποίο μολονότι προσφέρεται για την στάθμευση τέτοιου όγκου οχημάτων, λόγω του ότι είναι και στρατιωτικό αεροδρόμιο, έχει περιορισμούς στην είσοδο και στην έξοδο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση. Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξουν περισσότερο οι διοργανωτές την επόμενη χρονιά.
Κατά τα άλλα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αεροπορικό συνέδριο, στο ξενοδοχείο Divani Caravel με ξεχωριστούς  ομιλητές τους ειδικούς κ.κ. Πάνο Γ. Ορφανό, Γιούλη Καλαφάτη,  Κωνσταντίνο Ρωσσίδη, Γρηγόρη Π. Κυριάκου, Κωνσταντίνο Πατούρα, Παναγιώτη Δημητριάδη, Γεώργιο Αυλωνίτη , Παναγιώτη Κοσυβάκη, Ζήση Πεχλιβανούδη, Αντώνη Κουσουδάκη. 
Μια ημέρα πριν από τις κεντρικές εκδηλώσεις, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η παραλία του Παλαιού Φαλήρου πλημμύρισε από κόσμο που γέμισε κάθε γωνιά της «ελληνικής ριβιέρας» για να απολαύσει το φαντασμαγορικό pre-show, με το Alpha Jet της Red Bull, τον
παγκοσμίου φήμης νούμερο ένα πιλότο της Breitling Francesco Fornabaio και τρία υδροπλάνα της AVIODREAM με πιλότους τον Μ. Αναστασίου, Γ. Αλεβίζο και Κ. Ρωσσίδη. 
Το Athens Flying Week ανανεώνει το ραντεβού του με όλους τους φίλους της αεροπορίας για το 2014, κρατώντας τους ενήμερους για όλα τα νέα της διοργάνωσης τόσο μέσα από την ιστοσελίδα  www.athensflyingweek.gr, όσο και από τη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek .
Το Athens Flying Week διοργανώθηκε από τον Δήμο Αχαρνών και την P.C. Podimatas Audiovisual S.A. με συνδιοργανωτή το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώ συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή διοργάνωση του η Πολεμική Αεροπορία, ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, ο HAPCO, το Marketing Greece και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου