Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Τα dessous της επίσκεψης Κεφαλογιάννη στη Ν. Υόρκη

Σας “χρωστάμε” και μία ενημέρωση για το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού στις ΗΠΑ, πέραν όσων ανακοινώθηκαν επισήμως τις τελευταίες μέρες. Από αυτά που μάθαμε εμείς, ένα βασικό ενθαρρυντικό συμπέρασμα είναι το ότι η Ελλάδα, αρχίζει...


...ξανά να μπαίνει στον ταξιδιωτικό χάρτη των Αμερικανών, αργά πλην σταθερά και αυτό αποδεικνύεται και από την ικανοποιητική αύξηση των επισκεπτών τη φετινή περίοδο σε
ελληνικούς προορισμούς από την αγορά των ΗΠΑ. Αύξηση που μέχρι και τον Ιούλιο βρισκόταν στο επίπεδο του 20%.
Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη μπορεί να έχουμε το επόμενο διάστημα στο κρίσιμο και καθοριστικό “μέτωπο” των απευθείας πτήσεων, μία “Αχίλλειο πτέρνα” σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της κίνησης από τις ΗΠΑ. Εδώ, το πλέον θετικό νέο είναι ότι οι μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, όπως η United, εξετάζουν ξανά την προοπτική πτήσεων προς την Ελλάδα, τακτικών ή εποχιακών για την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, θα ξέρουμε λίγο αργότερα.
Μία άλλη θετική εξέλιξη, είναι το ότι η Ελλάδα έτυχε φέτος μεγάλης προβολής στο high end και lifestyle μέρος της αγοράς, καθώς υπήρξε ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων για συγκεκριμένους προορισμούς και ξενοδοχεία, υποβοηθούμενος και από τους διάφορους αστέρες που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, ενώ καταλυτική ήταν και η προβολή για Μύκονο και Σαντορίνη μέσω του show των αδερφών Καρντάσιαν.
Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση της Ο. Κεφαλογιάννη με την Sarah Jessica Parker, η οποία, εκτός από τα επαγγελματικά της σχέδια - ακούγονται πολλά για το sequel του Sex & the City - θέλει να ενεργοποιηθεί περισσότερο ως “πρέσβειρα” της Ελλάδας στους κύκλους της. Και φυσικά, δεν μας χαλάει καθόλου μία τέτοια προοπτική.
Καλά νέα έχουμε και από Forbes μεριά, όπου η κόρη Forbes, Moira, πρόεδρο και εκδότρια του Forbes Woman φάνηκε πολύ πρόθυμη “να βοηθήσει” την Ελλάδα και την προβολή της μέσω του πανίσχυρου οίκου. Και δεν εννούμε μόνον εκδοτικά, αλλά ενδεχομένως και με τη διοργάνωση κάποιας μεγάλης εκδήλωσης ειδικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας, το 2014.
Κατά τα άλλα και για να κλείσουμε, υπήρξε και... ρωσικό ενδιαφέρον. Η Russia Today πίεσε για μία συνέντευξη με την υπουργό και την πήρε, με αντικείμενο φυσικά τις σχέσεις με τη Ρωσία και την εκρηκτική αύξηση που είχαμε φέτος από τη ρωσική αγορά.
Και σε καλή χρονική συγκυρία, καθώς την άλλη εβδομάδα η Ο. Κεφαλογιάννη θα βρίσκεται στη Μόσχα, σε μία επίσκεψη μεγάλης σημασίας που, μεταξύ άλλων, θα έχει και υπογραφή συμφωνίας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου