Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να βελτιωθεί η χρηματοδότηση του τουρισμού...

Δισδιάστατη, εκ των πραγμάτων, η χθεσινοβραδυνή ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ. Μεταξύ οικονομίας, δημοσιονομικών και τουρισμού. Στο 3% υποχώρησε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω της συμβολής του τουρισμού, είπε μεταξύ άλλων ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν... 


...νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, καθώς, όπως τόνισε, «αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους». 
Οριζόντια, όχι, αλλά “κάθετα”, δηλαδή “στοχευμένα”, ναι: αναφερόμενος στην ανάγκη ολοκλήρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής υποστήριξε ότι "υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους".
Για τον Τουρισμό: Ξεχωρίζουμε την αναφορά του ότι θα πρέπει να  βελτιωθεί η χρηματοδότηση του τουρισμού διότι δεδομένου του μεγέθους και της σημασίας του συγκριτικά με άλλους τομείς και κλάδους της οικονομίας εμφανίζει σχετικά μικρή ροή χρηματοδότησης. Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία πρέπει να προάγει το επενδυτικό κλίμα και να εξαλείψει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Αλλά επισήμανε ότι ο τουρισμός και η αναψυχή στην Ελλάδα, οφείλουν και να εκσυγχρονίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν. 
Ο Γ. Στουρνάρας έκανε μνεία στα σημαντικά αυξημένα τουριστικά μεγέθη και εξήρε τη συμβολή του ΣΕΤΕ για το φετινό success story του τομέα. Σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι τα καθαρά έσοδα του τουρισμού καλύπτουν το 1/3 του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν αναθέσει μελέτες οι οποίες θα προσδιορίσουν τους τομείς και τους κλάδους - μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει ο τουρισμός - που μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη περίοδο. Οι μελέτες αυτές πρόσθεσε θα αποτελέσουν οδηγό για την κατανομή των πόρων του νέου ΕΣΠΑ στους τομείς κλάδους και δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας.
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι "η πρόοδος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, με διαγωνισμούς μεγάλων έργων υποδομής για λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες κλπ. θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τουρισμού". 
"Ειδικά στις μαρίνες, πρέπει να βελτιώσουμε  τις σχετικές υποδομές, τόσο στην ηπειρωτική χώρα, όσο και στα νησιά, για  να καταστεί η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική", σημείωσε.

Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου