Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η "Βίβλος" των επενδύσεων που απαιτούνται για την εκτίναξη του Τουρισμού έως το 2021

Σχεδόν 3,3 δισ. Ευρώ ετησίως πρέπει να επενδύονται στον ελληνικό τουρισμό για κάθε ένα από τα επόμενα οκτώ χρόνια, ώστε έως το 2021 να επιτευχθεί ο στόχος των 24 εκατ. διεθνών αφίξεων με κατά κεφαλήν δαπάνη 750-800 Ευρώ και 31-33 δισ. συνολικών άμεσων εσόδων. Με την επίτευξη αυτών των στόχων, ο...

 
...ελληνικός τουρισμός θα συνεισφέρει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας. 
Αυτά καταγράφει, μεταξύ άλλων, η μελέτη «Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021: ο Οδικός Χάρτης Υλοποίησης» που εκπόνησε η McKinsey & Company για λογαριασμό του ΣΕΤΕ.
Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Η μελέτη καταγράφει έξι βασικές κατηγορίες προϊόντων οι οποίες αναφέρονται ως τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού. Επιπλέον, εστιάζει σε μια σειρά από δευτερεύοντα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία λειτουργώντας υποστηρικτικά θα βοηθήσουν προς την επίτευξη των στόχων. Όπως προκύπτει από τη μελέτη, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να επενδύσει στο σύνολο περίπου 22 δισ. Ευρώ και η Πολιτεία να συμβάλει επιπλέον στην επένδυση με πόρους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2021. 
Η μελέτη έχει ήδη καταγράψει το 70% του συνόλου των επενδύσεων που χρειάζονται, με την πλειοψηφία τους να πρέπει να υλοποιηθούν στον τομέα των υποδομών (καταλύματα, μεταφορές και υποστηρικτικές λειτουργίες), καθώς και σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης προϊόντων.
Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Επίσης, θα συμμετέχουν ως ομιλητές: ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Γενικός Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου και μέλος της Διοικητικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Eurobank, κ.  Κωνσταντίνος Βουσβούνης, ο Managing Director, McKinsey & Company, Greece, κ. Γιώργος Τσόπελας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HotelBrain, κ. Πάνος Παλαιολόγος, ο Managing Director της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TrueGreece, κ. Χρήστος Στεργίου και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.
Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας. 

Το 12ο Συνέδριο ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» υποστηρίζουν οι εταιρείες: AEGEAN, Eurobank, Mercedes-Benz, INTERAMERICAN, Goldair, Noisis, Ecolab και Athenaeum Intercontinental.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου