Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

yandex.ru: Οι προορισμοί που "έψαξαν" περισσότερο οι Ρώσοι φέτος

Σταθερά δεύτερη, μετά την Τουρκία, ήταν η Ελλάδα από τον Ιούνιο και μετά στο ενδιαφέρον των Ρώσων, όπως καταγράφηκαν μέσα από τις αναζητήσεις του στη ρωσική μηχανή αναζήτησης yandex.ru. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που εξέτασε τον όγκο και την γεωγραφική προέλευση των αναζητήσεων...


...από την αρχή του χρόνου και διενεργήθηκε από τον Σύνδεσμο Tour Operators, Τουρκία, Ελλάδα και Αίγυπτος, είχαν τη μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον των Ρώσων, ακολουθούμενες από Ταϊλάνδη, Ισπανία και Ιταλία, ενώ στο  top ten των προορισμών, περιλαμβάνονται επίσης η Βουλγαρία, η Κύπρος και το Μαυροβούνιο.
Ειδικά για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι η δημοφιλία της Ελλάδας αποδίδεται σε έναν συνδυασμό καλής ποιότητας και χαμηλών τιμών. Ο κύριος όγκος των αναζητήσεων για Ελλάδα προήλθε από τις περιοχές της Μόσχας και της Αγ. Πετρούπολης, αλλά πολύ καλά ποσοστά είχε και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας, ενώ σχετική μείωση παρατηρήθηκε στις περιοχές του Καλίνινγκραντ και του Μουρμάνσκ.
Οι αναζητήσεις για ταξίδια τελευταίας στιγμής ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ειδικά από τον Απρίλιο και στις αρχές του καλοκαιριού.
Οι αναζητήσεις για ταξίδια που συνδυάζονται με τις αγορές γούνας και ταξίδια περιηγήσεων εμφάνισαν μείωση την Άνοιξη.
Ως προς τις απευθείας πτήσεις, οι περισσότερες αναζητήσεις έγιναν για ταξίδια με αναχωρήσεις από Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη, Γιεκατερίνμπουργκ, Ροστόφ, Σαμάρα, Κρασνοντάρ, Ούφα, Περμ και Νιζνίγ Νοβγκοροντ. Δημοφιλέστεροι προορισμοί ενδιαφέροντος εντός Ελλάδας, ήταν η Κρήτη και η Ρόδος.
Για την Τουρκία, αναφέρεται ότι είχε μία σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις από τις αρχές του χρόνου, αλλά παρέμενε πίσω από την Αίγυπτο, μέχρι και τα μέσα Απριλίου. Έκτοτε παρέμεινε πρώτη σε αναζητήσεις, σχεδόν από όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Για την Αίγυπτο, τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι και τα μέσα Απριλίου ήταν μακράν πρώτη στις αναζητήσεις. Από τον Ιούνιο πέρασε στην τρίτη θέση, καθώς την ξεπέρασε η Ελλάδα. Ως εναλλακτικούς προορισμούς αντί της Αιγύπτου, το καλοκαίρι, οι αναζητήσεις έδειξαν Τουρκία, Ελλάδα και Ταϊλάνδη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου