Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Στην Ελλάδα προτιμούν να ξοδεύουν τα λεφτά τους οι Σέρβοι...

Στην Ελλάδα, μακράν, δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα σε συνάλλαγμα, στο πρώτο οκτάμηνο του έτους, οι Σέρβοι που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα σχετικής έρευνας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα ποσά που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα…


…είναι υπερδιπλάσια ή σχεδόν τριπλάσια από το συνάλλαγμα που άφησαν οι Σέρβοι σε άλλες χώρες και προορισμούς και αντιπροσωπεύουν το 18% του συνόλου!
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Σέρβοι ξόδεψαν 464 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, περίπου 20 εκατ. περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2012, με τις δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια να εμφανίζουν και τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών δαπανών ανά λόγο ταξιδιού.
Στην Ελλάδα, το σύνολο της δαπάνης έφθασε τα 83,3 εκατ. ευρώ. Ο επόμενος προορισμός με τις υψηλότερες δαπάνες είναι η Γερμανία με 39,4 εκατ. ευρώ (και με κύρια αιτία ταξιδιού, επαγγελματικούς λόγους ή αναζήτηση εργασίας) και ακολουθούν η Τουρκία με 35 εκατ. ευρώ και η Ιταλία με 29,9 εκατ. ευρώ.
Μαυροβούνιο, Ρωσία και Αυστρία συγκέντρωσαν από περίπου 22 εκατ. ευρώ έκαστη.
Πολύ χαμηλές, αναλογικά, είναι οι δαπάνες των Σέρβων στις γειτονικές τους χώρες, όπως η ΠΓΔΜ, η Κροατία και η Βοσνία, με 6,5, 15  και 10 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Στη Βουλγαρία, οι Σέρβοι δαπάνησαν περίπου 5 εκατ. ευρώ, με κύριο λόγο ταξιδιού το…
σκι.

Γενικά, από την έρευνα προκύπτει ότι μειώθηκαν αρκετά και οι δαπάνες μέσω πιστωτικών καρτών, κατά τέσσερα εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου