Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γερμανός ειδικός για Ελλάδα: Ο τουρισμός συμβάλλει σημαντικά αλλά δεν φθάνει από μόνος του...

Η παγκόσμια τουριστική αγορά, αναμφίβολα θα επωφεληθεί από την προβλεπόμενη διεθνή οικονομική ανάπτυξη, με προβλεπόμενο ρυθμό της τάξης του 2,8% και αυτό αφορά αναλογικά και στην Ευρώπη, όπου για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια ύφεσης φαίνεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Τάδε έφη Dr Gernot Nerb, ειδικός στο ινστιτούτο IFO, στο Μόναχο, ο οποίος, όμως…


…συνεχίζοντας την αναφορά του στην Ευρώπη, τόνισε ότι το 2014, σχεδόν κάθε χώρα της ευρωζώνης, με την εξαίρεση της Ελλάδας και της Κύπρου, αναμένει ανάπτυξη ή επιστροφή από αρνητικά μεγέθη ύφεσης σε σταθεροποίηση.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γερμανός doctor, που μίλησε στο 21ο World Travel Monitor Forum στην Πίζα, ειδικά για την Ελλάδα, “ακόμα και αν οι προβλέψεις για το 2014 είναι καλές, ο Τουρισμός από μόνος του δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα, αν και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να ξανασταθεί στα πόδια της”.
Για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που αυτή τη στιγμή ευνοεί τους προορισμούς της ευρωζώνης, ο Dr. Nerb ανέφερε ότι το ευρώ είναι σήμερα υπερτιμημένο και πρόσθεσε πως αν το δολάριο εξακολουθήσει να χάνει έδαφος έναντι του ευρώ, η κατάσταση αυτή θα πλήξει τις εξαγωγές στις χώρες της ευρωζώνης και ορισμένες χώρες, με μειωμένη ανταγωνιστικότητα, όπως η Ιταλία θα δοκιμαστούν περισσότερο.
Για τη γερμανική αγορά, τόνισε ότι οι προοπτικές είναι πολύ θετικές, με τις αυξήσεις στους μισθούς, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης να διαμορφώνουν συνθήκες αύξησης και των ταξιδιωτικών δαπανών. Ιδίως, όπως είπε, όταν η αποταμίευση δεν προσφέρει αξιόλογα οικονομικά οφέλη.

Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου