Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σε νέο επίπεδο οι εληνο-ρωσικές σχέσεις -στον τουρισμό, τουλάχιστον...

- Τα "ευχαριστώ" της Ο. Κεφαλογιάννη στους Ρώσους...

Μεγάλη ώθηση στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις στον τομέα του Τουρισμού, με απτά αποτελέσματα στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης αλλά και σε άλλες πτυχές και παραμέτρους “κτίζεται” αυτό το διάστημα. Αυτό κατέστη σαφές πλέον κατά την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη στη Μόσχα, αρχής γενομένης...

 
...από τη συμφωνία για Κοινό Πρόγραμμα Δράσης στον τομέα του Τουρισμού για την περίοδο 2013-2015 που υπέγραψα η υπουργός Τουρισμού με τον Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Aleksandr Radkov και τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Evgeniy Pisarevskiy. 
Το Κοινό Πρόγραμμα  Δράσης περιλαμβάνει: 
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα του μάρκετινγκ και των ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς  και ενθάρρυνση διοργάνωσης αμοιβαίων ταξιδιών γνωριμίας –με τις χώρες-  και ενημέρωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.
  • Ενθάρρυνση της συνεργασίας  στους  τομείς της  τουριστικής  εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού, που απασχολείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και  ανταλλαγή πληροφόρησης στον τομέα της τουριστικής νομοθεσίας.
  • Προώθηση στον τομέα των  επενδύσεων πρακτικών και πληροφόρησης σε ότι αφορά το πεδίο των έργων τουριστικών επενδύσεων και ενδυνάμωση της συνεργασίας σε διοικητικό επίπεδο, μέσω των αντίστοιχων αρμόδιων τμημάτων.

Κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τους Ρώσους αξιωματούχους συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που απασχολούν σε τουριστικό επίπεδο τις δύο χώρες, όπως το θέμα των θεωρήσεων τουριστικής βίζας. Η υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας, με απώτερο στόχο την κατάργηση της. Επισήμανε ωστόσο, ότι για το θέμα αυτό η Ελλάδα θα συνεργαστεί με τους εταίρους της στην Ε.Ε. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη σοβαρή δουλειά των προξενικών αρχών, στο θέμα της χορήγησης βίζας. 
Με μεγάλο ενδιαφέρον είδε και η ρωσική τουριστική αγορά τη συνάντηση της υπουργού με εκπροσώπους των μεγαλυτέρων ρωσικών ταξιδιωτικών οργανισμών, με κύριο θέμα τη διεύρυνση της συνεργασίας με τους tour operatorς της Ρωσίας.
Η υπουργός Τουρισμού στον χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων  ότι «οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες, ώστε να εξελίξουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των Ρώσων τουριστών υψηλών απαιτήσεων» και πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δείχνει έντονη διάθεση να δραστηριοποιηθεί σε νέα πιο ελκυστικά προϊόντα. Και να δραστηριοποιηθεί στους τομείς του ιατρικού, του θαλάσσιου και του πολιτιστικού Τουρισμού». Τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των tour operators για το γεγονός ότι από το 2009 έως το 2012 ο αριθμός των φίλων Ρώσων ταξιδιωτών προς τη χώρα μας τετραπλασιάστηκε.
Παράλληλα  αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ρωσίας, μετά από αρκετά χρόνια, στην τουριστική έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»,  γεγονός με ιδιαίτερη συμβολική αξία και η  πραγματοποίηση  στην Αθήνα το 2014 ενός Ελληνο-Ρωσικού επιχειρηματικού Φόρουμ.
Στο θέμα των αερομεταφορών, η Ο. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα γίνουν προσπάθειες για παροχή διευκολύνσεων, ώστε να καταστεί η αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Μόσχας περισσότερο ελκυστική για τους τουρίστες των δυο χωρών. 

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα αναπτύσσει ειδικά προγράμματα, για τον θεματικό τουρισμό, δίνοντας περισσότερη έμφαση στον θρησκευτικό αλλά και θαλάσσιο τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου