Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ευρώπη: "Σβήνουν" τα ραντάρ οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στις 10 Οκτωβρίου



Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη Πέμπτη για τον τομέα των αερομεταφορών στην Ευρώπη. Τα συνδικάτα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προγραμματίζουν μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, κυρίως σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, όπου θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες...



...μεγάλων καθυστερήσεων ή και ακυρώσεων πτήσεων.
Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το οποίο εκπροσωπεί 14.000 Ελεγκτές από 26 χώρες, προβλήματα θα υπάρχουν και για τις πτήσεις που θα χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο και άλλων χωρών της κεντρικής Ευρώπης, ενώ στις κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές από άλλες 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Στις σχετικές αναφορές δεν είδαμε κάτι για Ελλάδα, αλλά θεωρούμε μάλλον απίθανο να μην συμμετέχουν και οι Έλληνες Ελεγκτές, με κάποιο τρόπο σε αυτήν την κινητοποίηση.
Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας διαμαρτύρονται για τα σχέδια της Ευρωπαικής Ένωσης να επισπεύσει την «ενοποίηση» του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στους ευρωπαικούς αιθέρες, εγείροντας πρωτίστως θέματα ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας  σε ευρωπαικό επίπεδο, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου