Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Προβληματισμός στον τουριστικό κόσμο από το "shutdown"

Τελικά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αναστέλλει μερικώς τη λειτουργία της, από σήμερα, μετά την εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Η “περίεργη” αυτή κατάσταση...


...έχει θορυβήσει και προβληματίσει την τουριστική αγορά, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς και σε ευρύ φάσμα υπηρεσιών που θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις, από τη λειτουργία κρατικών υπηρεσιών σε αεροδρόμια, τελωνεία και άλλες κρατικές υποδομές, μέχρι τη λειτουργία εθνικών πάρκων, αξιοθεάτων, Μουσείων, χώρων ενδιαφέροντος και άλλων τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται ότι το μη απαραίτητο προσωπικό του δημόσιου τομέα, δηλαδή πάνω από 800.000 δημόσιοι υπαλλήλοι θα υποχρεωθούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, με άδεια άνευ αποδοχών.
Οι τουριστικοί φορείς της χώρας, προβλέπουν σημαντικές απώλειες εσόδων - και σε επίπεδο κράτους, μέσω φόρων και τελών- από αυτές τις δυσκολίες ενώ υπογραμμίζουν και τη διάσταση των επιπτώσεων στην πρόθεση πολλών ξένων επισκεπτών να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ το αμέσως επόμενο διάστημα.  
Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε δύο φορές νομοσχέδιο χρηματοδότησης της κυβέρνησης που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο οποίο υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του αμερικανού προέδρου Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου