Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΤ: Στους προορισμούς με τις υψηλότερες αυξήσεις αφίξεων διεθνώς, η Ελλάδα

Στους προορισμούς με την μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, του τρέχοντος έτους, βάσει των πλέον πρόσφατων στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, γενικά...


...στο οκτάμηνο, οι αφίξεις διεθνώς εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 5%, φθάνοντας τα 747 εκατ. αφίξεις, περισσότερες κατά 38 εκατ. σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Μεταξύ των προορισμών που κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης, σε αναλογία με τους πραγματικούς αριθμούς που δέχθηκαν, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατάταξη με ποσοστό 15%.
Ειδικότερα, ειδική μνεία στο Tourism Barometer του ΠΟΤ, γίνεται στην Ταϊλάνδη (+27%), στο Χονγκ Κονγκ (+25%), στην Τουρκία (+22%), στην Ιαπωνία (+19%), στη Μ. Βρετανία (+18%), στην Ελλάδα (+15%), στην Ινδία (+14%), στη Μαλαισία (+12%) και στις ΗΠΑ (+11%).
Πολύ καλά κινήθηκαν, σε επίπεδο δαπανών και οι χώρες BRIC, με την Κίνα να καταγράφει αύξηση δαπανών κατά 31%, τη Ρωσία κατά 28+ και τη Βραζιλία κατά 15%.
Αντιθέτως, στις ανεπτυγμένες οικονομίες, τα αντίστοιχα ποσοστά αύξησης των τουριστικών δαπανών, κινήθηκαν σε μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης, με τον Καναδά στο +4%, τη Μ. Βρετανία στο +2%, τη Γαλλία στο +2%, τις ΗΠΑ στο +1% και τη Γερμανία στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Ιταλία, είχαν μείωση στις δαπάνες των πολιτών τους στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου