Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Οι Βρετανοί απλουστεύουν τις διαδικασίες visa για τους κινέζους

Σε σημαντικές μεταβολές του καθεστώτος χορήγησης visa προς τους Κινέζους που θέλουν να επισκεφθούν τη Μ. Βρετανία, προχωράει η Βρετανική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την τουριστική κίνηση προς τη χώρα και να ικανοποιήσει το χρόνιο σχετικό αίτημα της τουριστικής αγοράς. Σύμφωνα...

 
...με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών George Osborn, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο,  το αμέσως επόμενο διάστημα θα ισχύσουν νέοι όροι για τη χορήγηση θεωρήσεων, με τους οποίους ουσιαστικά θα καταργηθεί η απαίτηση για τη χορήγηση δύο visa, μία για είσοδο στην Ευρώπη - visa Schengen - και μία για είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Απευθυνόμενη κυρίως στους εύπορους κινέζους, η Βρετανία θα θεσπίσει μία διαδικασία “υψηλής προτεραιότητας”, 24ωρης διάρκειας ενώ θα επεκταθεί σημαντικά η υπηρεσία για χορήγηση visa VIP, μέσω της οποίας, ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη των βρετανικών προξενικών αρχών θα επισκέπτονται τους ενδιαφερόμενους στον χώρο που επιθυμούν, προκειμένου να παραλαμβάνουν τα απαιτούμενα έγγραφα και βιομετρικά στοιχεία.
Για τον λόγο αυτό, θα παρουσιαστεί μία ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την οποία ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας.
Παράλληλα, θα παρέχεται η δυνατότητα σε επιλεγμένους οδηγούς groups να κάνουν αίτηση για είσοδο στη Βρετανία, κάνοντας χρήση της αίτησης visa που θα έχουν κάνει για είσοδο στη ζωνη Schengen.

Πέρυσι, η Μ. Βρετανία χορήγησε 210.000 θεωρήσεις εισόδου σε κινέζους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου