Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ξενοδόχοι Χανίων: Πρόταση για νέες πηγές χρηματοδότησης για τον Αναπτυξιακό

Nα υπάρξει επιπλέον δυνατότητα στον Αναπτυξιακό Νόμο ώστε να επιτρέπει στην συμμετοχή του χρηματοδοτικού σχήματος με πιστώσεις και δάνεια εκτός τραπεζικού χώρου, προτείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Στόχος, η...


...αύξηση των επενδύσεων, η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων καθώς και οι στρατηγικές συνεργασίες με ξένες τουριστικές επιχειρήσεις.
Σε σχετική επιστολή τους, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης κ.κ. Μ. Γιαννούλης και Κ. Παπαδάκης, ζητούν να συμπληρωθεί ο τελευταίος νέος επενδυτικός νόμος Ν. 3908/2011 (άρθρο 8, παράγραφος 7, «Προυποθέσεις, περιορισμοί και όροι για επενδυτικό δάνειο»)  που αντικατέστησε τον προηγούμενο αναπτυξιακό Νόμος  3299/2004 (άρθρο 5 παράγραφος 7) μετά και τις τροποιήσεις των νέων νόμων Ν. 4072/2012 (άρθρο 241, παράγραφος  10 «Ρύθμιση θεμάτων για τις ιδιωτικές επενδύσεις»), Ν. 4146/2013 και Ν. 4155/2013 και να αναφέρει ότι εκτός από την δυνατότητα λήψης τραπεζικού δανείου να επιτρέπονται, πιστώσεις ή δανειστικές συμβάσεις τουριστικών πρακτορείων ή άλλων χρηματοδοτικών Οργανισμών Εσωτερικού και Εξωτερικού.
Το ίδιο φυσικά να ισχύει και για την ίδια συμμετοχή του φορέα που υλοποιεί την επένδυση, δηλαδή αν το χρηματοδοτικό σχήμα είναι τραπεζικός δανεισμός και επενδυτικός νόμος και ίδια συμμετοχή, αυτή να καλύπτεται από πιστώσεις ή προκαταβολές μέσω τουριστικών γραφείων ή ακόμη και με χρήση έκτακτων ή ειδικών αποθεματικών ή  αδιανέμητων κερδών τα οποία να μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν χωρίς την καταβολή  φόρου 25% ή 10% (η φορολογική διοίκηση τα αντιμετωπίζει ως  οιωνεί διανομή μερίσματος). 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μέσα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε, είναι ευνόητο ότι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δεν μπορούν να γίνουν από την πλειονότητα των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι οι μέτοχοι ήδη έχουν συνεισφέρει ότι μπορούσαν για να καλύψουν άμεσες ανάγκες ρευστότητας κτλ.

“Με την συγκεκριμένη αλλαγή είναι βέβαιο ότι αφενός θα προσελκύσουμε σημαντικά κεφάλαια για συνεργασίες ενώ οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν παραμένοντας υπό τον έλεγχο ελλήνων επιχειρηματιών” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου