Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Tui Travel: "Ολομέτωπο" και καθαρά επενδυτικό, το ενδιαφέρον για Ελλάδα!

- Τι ψάχνουν και τι ζητούν οι κεφαλές του Tui Travel
- Ο ρόλος της οικογένειας Νικολαϊδη
- Η συνεργασία με τον ΕΟΤ
-Τα αεροδρόμια

Ίσως να ήταν μία από τις πιο ουσιαστικές επαφές που έχουν γίνει ποτέ μέχρι σήμερα μεταξύ εκπροσώπων κορυφαίου διεθνούς tour operator και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, πόσω μάλλον σε επίπεδο πρωθυπουργού! Η συνάντηση του Peter Long και του Garry Wilson με τον Α. Σαμαρά και την Ο. Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου...


...είχε πολύ βάθος και ήταν το αποκορύφωμα μίας διαδικασίας προετοιμασίας που είχε προηγηθεί, τις τελευταίες μέρες, με υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο TUI Travel κάνει μία ιδιαίτερα δυναμική και διεξοδική διερεύνηση νέων ευκαιριών στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν και έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Κατ’ αρχάς να επισημάνουμε ότι στις συζητήσεις και στις συναντήσεις είναι παρούσα και η πλευρά Νικολαίδη, μέσω της Atlantica, η οποία φαίνεται ότι θα έχει ενεργό ρόλο και στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις. Αυτές, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, αφορούν στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων, κυρίως σε εκτάσεις σε Ρόδο και Κρήτη, αλλά εξετάζονται και αντίστοιχα σχέδια και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Το άλλο ενδιαφέρον σκέλος της επαναπροσέγγισης Tui Travel και Ελλάδας, είναι η συστηματική διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της περιόδου. Επ’ αυτού, μάθαμε ότι η πλευρά του Tui Travel προτίθεται να κάνει μία μεγάλη έρευνα αγοράς επικεντρωμένη ακριβώς στις προτιμήσεις, ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών που ταξιδεύουν εκτός περιόδου αιχμής και για το τι προιόντα και υπηρεσίες αναζητούν προκειμένου να επισκεφθούν έναν προορισμό και δη ελληνικό.
Ενδιαφέρον έχουν, επιπρόσθετα και για νέους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και για ενίσχυση των πωλήσεών τους για Ελλάδα από νέες αγορές προέλευσης όπου δραστηριοποιούνται.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Tourism Lobby, υπήρξε μία κατ΄αρχήν συμφωνία για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΟΤ, με στόχο την εξέταση και επιδίωξη αυτών των στόχων.
Ως προς τα θέματα που τους απασχολούν στην Ελλάδα, το κυριότερο είναι η σταθερότητα στη χώρα, σε αντιδιαστολή με τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη “γειτονιά” μας, ενώ είναι σαφές ότι πίσω από αυτήν την έντονη αναθέρμανση του ενδιαφέροντός τους για τη χώρας μας, παίζουν σημαντικό ρόλο και οι εξελίξεις στην Αίγυπτο.
Το άλλο θέμα που τους απασχολεί είναι η κατάσταση των περιφερειακών αεροδρομίων. Για τους γνωστούς λόγους, αλλά και σε βαθμό τέτοιο, που να δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν την προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών για την αξιοποίησή τους και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους!

Αυτά, για να ξέρετε τι πραγματικά “παίζεται”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου