Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο Τούρκος μεγιστάνας που θέλει ελληνικά νησιά και ο Π. Γερουλάνος που θέλει τουρκικές επενδύσεις

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό να γίνει η πρώτη «κρούση». Από την οποία να ξεκινήσει μία πολύ μεγάλη, όπως προβλέπουμε, συζήτηση. Το τουρκικό επενδυτικό ενδιαφέρον «σιγοβράζει»…

…χρόνια τώρα. Και όσο η τουρκική οικονομία παρουσιάζει τους ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι γνωρίζουμε, είναι επόμενο ότι η οικονομική και η επενδυτική ισχύς θα βγουν μπροστά, θα προταθούν ως μέσο σύσφιγξης σχέσεων στο πλαίσιο μίας νέας «γέφυρας» με την Ελλάδα.
Εντυπωσιακή η πρόταση του Τούρκου μεγιστάνα Φικρέτ Ινάν (του κατασκευαστικού ομίλου FiYapi, με το "γιαπί" οπωσδήποτε να διεκδικεί τον σημειολογικό ρόλο του εδώ...να αγοράσει και «ήδη διαπραγματεύεται…» τρεις ελληνικές νησίδες για να κάνει ξενοδοχεία, θέρετρα, τουριστικές εγκαταστάσεις, μαρίνες. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό θέμα, όπως βγήκε στο «Βήμα», εδώ αν και όποιο site ή blog  και να ανοίξετε αυτή τη στιγμή θα το βρείτε στην πρώτη σελίδα. 
Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, η δήλωση αυτή φέρεται να έγινε πριν από μία εβδομάδα "σε διαδικτυακή εφημερίδα της Ελλάδας", όπως ανέφερε τότε η Milliyet και αναφερόταν στην πρόθεση αγοράς έξι νησιών έναντι 120 εκατ. δολαρίων.
Την ίδια περίπου ώρα, δημοσιοποιήθηκε και η συνέντευξη Π. Γερουλάνου στην εφημερίδα Milliyet.
Με πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, του στυλ «Αυτό σημαίνει ότι για να προσελκύσετε νέες επενδύσεις, ιδίως από το εξωτερικό, θα αλλάξετε το νόμο; Η Αθήνα έχει ένα όριο για 8-10 ορόφους και στα νησιά μπορείς να χτίσεις μόνο δύο ορόφους. Τι θα γίνει αν ένας πλούσιος επενδυτής έρθει και θέλει να χτίσει ένα ουρανοξύστη;»
Και απαντήσεις του στυλ:
«Θα διαφυλάξουμε τον ελληνικό πολιτισμό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη έχουμε, θα προστατεύει ότι καλύτερο έχει η Ελλάδα. Τους λόγους για τους οποίους έρχεται ο κόσμος στην Ελλάδα. Πρέπει να το προάγουμε αυτό. Αν το καταστρέψουμε, δεν θα έχει κανένα νόημα. Τα προβλήματα με τους επενδυτές δεν είναι για το πόσο ψηλά είναι τα κτίρια. Μπορεί μερικά…Δεν μπορείς να χτίσεις ουρανοξύστες στην Ελλάδα. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται εντός του ελληνικού δικαίου. Δεν θέλουν (οι επενδύτες) να έχουν να κάνουν με γραφειοκρατία, διαφθορά και δημοσίους υπαλλήλους που ζητούν χρήματα. Μπορούμε λοιπόν να προστατεύσουμε τον χαρακτήρα της Ελλάδας και να προσελκύσουμε επενδύσεις» (όλη η συνέντευξη, εδώ ).
Όλο αυτό, ένας πιτσιρικάς θα το έθετε ως εξής: «Αρχίζει το ματς…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου