Η ‘Αντζελα, τουλάχιστον, πήρε θέση. Άλλους, αρμοδιότερους και μη, ακόμα… τους ψάχνουν. «Οφείλουμε αν μη τι άλλο να επιφυλάξουμε μια ισότιμη μεταχείριση της τουριστικής δραστηριότητας με την βιομηχανική-μεταποιητική-γεωργική-κτηνοτροφική δραστηριότητα…
… για τις όποιες ήδη προβλέπονται συγκεκριμένες εξαιρέσεις ως προ της επιβολή του τέλους ακινήτων» αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικων Ε. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο.
«Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα του πλέον δυναμικού και εξωστρεφούς κλάδου της ελληνικής οικονομίας και να προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας χιλιάδων συμπολιτών μας», επισημαίνει.
Η Α. Γκερέκου υποστηρίζει ότι «στην ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση στην όποια βρίσκεται η χώρα μας, όλες οι κοινωνικές ομάδες και οι παραγωγικοί φορείς οφείλουν να κρατήσουν μια υπεύθυνη στάση, συνεισφέροντας και στηρίζοντας, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, την εθνική προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας» αλλά βάζει και το μεγάλο «ΑΛΛΑ», ότι «η προσθήκη των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση ή ειδική πρόβλεψη στην επιβολή του τέλους ακινήτων, απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού».
Ενημερώνει τους αποδέκτες της επιστολής της ότι το 70% περίπου της ελληνικής ξενοδοχίας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, δυναμικότητας όχι μεγαλύτερης των 50 δωματίων, με το ειδικό τέλος ακινήτων να αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους και τους επισημαίνει πως «οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι τα ακίνητα των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων είναι το βασικό παραγωγικό εργαλείο που συνθέτει το τουριστικό μας προϊόν στο οποίο οφείλεται έξαλλου σε μεγάλο βαθμό η απορρόφηση των προϊόντων της βιομηχανικής και της αγροτικής μας παραγωγής».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου