Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς η "οικουμενική" ταξιδιωτική οδηγία

Μας κέντρισε το ενδιαφέρον και την περιέργεια και εμάς, όπως σχεδόν όλο τον κόσμο του τουρισμού σε Ευρώπη και διεθνώς, η διεθνής ταξιδιωτική οδηγία της Αμερικανικής κυβέρνησης περί πιθανής τρομοκρατικής απειλής, στο πλαίσιο της οποίας, έκλεισαν...


...πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές σε Μέση Ανατολή και Αφρική. 
Η σύνθετη όσο και αρκετά ασαφής οδηγία, αρχικά προκάλεσε αμηχανία και προβληματισμό στους Αμερικανούς πολίτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αυτό το διάστημα.
Ωστόσο, οι πρώτες αναφορές και διαθέσιμα στοιχεία από τον Σύνδεσμο Tour Operators των ΗΠΑ (USTOA), δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή στην εξέλιξη των κρατήσεων, ούτε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αμερικανών, πλην, όπως είπαμε του προβληματισμού και των ποριών λόγω του ασαφούς του όλους θέματος.
Ούτως ή άλλως, στους προορισμούς της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, η τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ δεν είναι μεγάλη τον Αύγουστο.
Διαβάζοντας λίγο και τι λένε για το θέμα τα γνωστά forum και Ινστιτούτα αναλύσεων, όπως το Stratfor, διαπιστώνουμε ότι και εκεί, δεν ρίχνεται περισσότερο "φως" στα πραγματικά αίτια που προκάλεσαν αυτήν την κίνηση από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανάλυση του Stratfor, φαίνεται ότι υπήρξαν πληροφορίες για δύο πιθανές τρομοκρατικές απειλές, μία εναντίον κάποιας αμερικανικής πρεσβείας, γενικώς και αορίστως και μία εναντίον κάποιας ταξιδιωτικής "υποδομής", πιθανότατα αεροδρομίου ή αεροσκάφους.

Πολύ περίεργη υπόθεση, να δούμε πως θα εξελιχθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου