Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κρήτη: Οι καταγγελίες κατατέθηκαν, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί

Βοούν τα μέσα της Κρήτης για τις καταγγελίες που έκανε ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Δεικτάκης στον Εισαγγελέα περί κυκλώματος εκβιαστών που επιχειρούν να τελματώσουν και να αποτρέψουν την υλοποίηση επενδύσεων στο Λασήθι. Ο ίδιος...


...ο κ. Δεικτάκης, βγαίνοντας από το γραφείο βγαίνοντας από το γραφείο της προέδρου Εφετών Ανατολικής Κρήτης Β. Βλάχου, περιορίστηκε σε λακωνικές δηλώσεις και δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.
Λίγες ώρες μετά, βέβαια, τα κρητικά media άρχισαν να δημοσιεύουν πληθώρα πληροφοριών και λεπτομερειών, κάνοντας λόγο για τρεις περιπτώσεις στις οποίες επικεντρώθηκαν, προς ώρας, οι καταθέσεις του γ.γ., κατόπιν επώνυμων καταγγελιών των θιγόμενων επιχειρηματιών.
Κάνονας μία σύνθεση αυτών των πληροφοριών, οι τρεις αυτές περιπτώσεις φέρονται να είναι:
- Έκταση πολλών στρεμμάτων στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία του Ηρακλείου, ο οποίος έχει αποβιώσει και η οικογένεια του προσπαθεί να “προετοιμάσει” το ακίνητο προκειμένου να το πουλήσει σε μεγάλο tour operator, προς αξιοποίηση. Ο αποχαρακτηρισμός και οι κινήσεις που έγιναν πρόκαλεσαν την αντίδραση των καταγγελόμενων που φέρονται να πίεσαν προς την πλευρά των επιχειρηματιών και της Περιφέρειας τότε, νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
- Έκταση, πολύ μεγάλη, στη θέση Λιβαρι πάνω από τον Αθερινόλλακο που έχουν σκοπό να επενδύουν ενεργειακά Ολλανδοί. Έχουν δεσμευτεί για επένδυση ύψους 1,5 δις και 600 θέσεις εργασίας. 
- Έκταση στο Καβούσι όπου επιχειρηματίας - γνωστός ξενοδόχος, μεγάλης οικογένειας του τουρισμού - σχεδιάζει επένδυση τουριστικής μονάδας 1000 κλινών.
Υπάρχουν και αναφορές που "φωτογραφίζουν" κάποια πρόσωπα, αλλά επιφυλασσόμεθα...

Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε το τι θα αποφανθεί η δικαστική αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου