Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Γιατί (μας) φαίνεται περίεργη η ιστορία περί ΤΑΙΠΕΔ και Λουξεμβούργου...

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη, είναι η απόκάλυψη ότι σε αναφορά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γίνεται ανοικτά λόγος για ανάθεση ή μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σε οίκο του Λουξεμβούργου! Σύμφωνα με την αναφορά...


...την οποία έπιασαν και “σήκωσαν” φυσικά και οι Financial Times (είχε αποκαλυφθεί πρώτα από το 'Πρώτο Θέμα", αν δεν κάνουμε λάθος) το σχέδιο είναι να δοθεί η εξουσία στην ξένων συμφερόντων εταιρεία προκειμένου να χειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας χωρίς να επεμβαίνει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ μέσα στις εξουσίες αυτή της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η συγκέντρωση εσόδων έναντι της αξίας του χαρτοφυλακίου για να αποπληρωθούν τα κυβερνητικά χρέη, ή να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις προκειμένου να προσελκύσουν αγοραστές οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι απρόθυμοι για επενδύσεις. Ωστόσο όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση θα είχε τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας και «θα ήταν στο χέρι της Αθήνας η απόφαση για να γίνουν πωλήσεις».
Γενικώς, “χλωμό” το βλέπουμε εκ πρώτης όψεως, αλλά επειδή το έχουμε πει αυτό αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και στην πορεία, είδαμε... πολλά, το παρακολουθούμε και εμείς όπως όλοι οι υπόλοιποι.
Το ερώτημά μας είναι μάλλον απλοϊκό: Πως ακριβώς “θα παρακάμψει τη γραφειοκρατία”, που επικαλούνται οι δανειστές, ο Λουξεμβούργιος οίκος, αφού όσους ενδιαφερόμενους και αν βρει, πάλι με την ελληνική νομοθεσία θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα ακίνητα;
Θα επικαλεσθεί και θα αξιοποιήσει άλλο Πλαίσιο; 
Και ποιο ακριβώς είναι αυτό;

Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου