Γαστρονομικό, πρωτίστως, το “μενού” σήμερα. Κατ’ αρχάς στην παγωμένη Μόσχα, από χθες διοργανώνεται ένα πολύ ενδιαφέρον Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας, από το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Hunter σε συνεργασία με τα Aldemar Resorts. Θα διαρκέσει μέχρι και αύριο και…
…διοργανώνεται με στόχο την προώθηση της γαστρονομίας ως είδος τουρισμού στην Ελλάδα.
Το Travel Hunter έχει στο χαρτοφυλάκιο του σημαντικές συνεργασίες και έχει προωθήσει στο παρελθόν ευρωπαϊκές κουζίνες όπως η ιταλική, η γαλλική και η ισπανική. Επιθυμούν να εντάξουν την ελληνική γαστρονομία στα προϊόντα τους και στο πλαίσιο του φεστιβάλ, υπάρχει δυναμική παρουσία από δημοσιογράφους και bloggers, που σχετίζονται με γαστρονομία και τουρισμό.
Μερικοί εξ’ αυτών είναι: www.votpusk.ru, www.turizm.ru, www.menu.ru, www.mmenu.ru, Περιοδικό Gastronom, Περιοδικό Pytishestvyev po svety (Ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο – Θεματολογία: Ταξίδια), Περιοδικό Domashnij Ocheg (Σπίτι – Θεματολογία: Γαστρονομία & Σπίτι), Περιοδικό Vkysno i Polezno (Νόστιμα και Υγιεινά – Θεματολογία: Γαστρονομία), Περιοδικό Saveurs, Περιοδικό Perfect Travel Magazine, Vash Dosyg (Ο Ελεύθερος σας Χρόνος – Θεματολογία: Ελεύθερος Χρόνος).
Υπάρχει ένα οργανωμένο πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει παράλληλες δραστηριότητες Ελληνικές βραδιές σε διάφορα εστιατόρια, μεταξύ αυτών και στο “Rafinad Restaurant” του διάσημου σεφ Igor Sus.
Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, master class στη σχολή μαγειρικής της Anna Semenova, η οποία είναι διακεκριμένη στο είδος της.
Στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Τουρισμού Grigori Sariashvili ενώ την όλη προσπάθεια υποστηρίζει και το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου