Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γκολφ στην Ευρώπη: Σε μικρή ύφεση η αγορά, βάσει νέων παικτών και γηπέδων...

- Στην... Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό αύξησης νέων παικτών το 2014!

Σε μία κατάσταση «στασιμότητας», τρόπον τινά, βρίσκεται το γκολφ στην Ευρώπη, ως προς τον αριθμό νέων παικτών - εγγεγραμμένων σε λέσχες και συλλόγους - και τη δημιουργία νέων γηπέδων. Ο αριθμός εγγεγραμμένων παικτών το 2014...




...εμφάνισε μείωση 1,8% ή κατά 77.000 παίκτες λιγότερους σε σύγκριση με το 2013, φθάνοντας τα περίπου 4,180 εκατ. παίκτες, ενώ ο αριθμός των γηπέδων γκολφ παρέμεινε στα επίπεδα του 2013.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της KPMG, η τάση μείωσης είναι εντονότερη στις περισσότερες παραδοσιακές αγορές γκολφ και μόνον στο Βέλγιο και στην Ελβετία καταγράφεται μικρή αύξηση, καθώς και στις ανερχόμενες αγορές της Αν. Ευρώπης, όπου όμως οι πραγματικοί αριθμοί είναι μικροί.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μη καταχωρισμένων παικτών γκολφ εξακολουθεί να αυξάνεται – υπολογίζονται σε πάνω από 3,5 εκατ. – και μία σαφής ένδειξη για αυτό είναι ότι ο αριθμός γύρων γκολφ που παίχθηκαν το 2014 ήταν αυξημένος κατά 3,5% σε σύγκριση με το 2013.
Σε αυτήν την εικόνα, μάλιστα, η Ελλάδα (!) εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό νέων παικτών με 17,5% ή 350 νέους εγγεγραμμένους παίκτες και ακολουθεί η Πολωνία, με ποσοστό 8,2% ή 283 παίκτες.
Στη χώρα μας, έχουν καταγραφεί 2.350 παίκτες το 2014 και οκτώ γήπεδα γκολφ.
Η Ελλάδα βέβαια καταχωρίζεται στις αγορές γκολφ που βρίσκονται ακόμα σε «νηπιακό» στάδιο ανάπτυξης ενώ ένα άλλο στοιχείο που επισημαίνεται στην έρευνα είναι η πολύ ικανοποιητική αναλογία ενήλικων και ανήλικων (junior) παικτών, που είναι η τέταρτη καλύτερη στην Ευρώπη.
Συνολικά, ο αριθμός junior παικτών εμφάνισε μείωση στην Ευρώπη κατά 9%.
Η μείωση των εγγεγραμμένων παικτών αποδίδεται κυρίως σε λόγους που έχουν κάνουν με την οικονομική κατάσταση σε πολλές αγορές, το κόστος των συνδρομών και του εξοπλισμού και άλλους παράγοντες.
Κάτι, βέβαια, που δεν φαίνεται να ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας...

Σημειώνεται πως η έρευνα εστιάζει στον αριθμό παικτών και γηπέδων σε κάθε χώρα που εξετάζεται στην έρευνα και όχι στην τουριστική δραστηριότητα ταξιδιών για γκολφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου