Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

"Θρίλερ" στη Ρωσία: Δημοσίευμα εμπλέκει τον Biblio Globus σε "σοβαρή οικονομική υπόθεση" (updated)

- Πληροφορίες για έφοδο Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του στην Αγ. Πετρούπολη, σήμερα...
- "Εγιναν oι έλεγχοι, αλλά αφορούν... άλλους" απαντάει ο TO

Μία απρόσμενη και κατά τα φαινόμενα, σοβαρή πτυχή για έναν από τους μεγαλύτερους tour operators  της ρωσικής αγοράς, τον Biblio Globus, φέρεται να προέκυψε από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, σε τράπεζες στη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα...


...του site fontanka, οι έρευνες που διενεργήθηκαν πριν από λίγο καιρό σε έξι τράπεζες, μεταξύ πολλών άλλων περιπτώσεων και ύποπτων συναλλαγών, εντόπισαν ασυνήθιστα υψηλό όγκο συναλλαγών με εμβάσματα στο εξωτερικό και δη σε offshore εταιρείες από τον τουριστικό οργανισμό Biblio Globus.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του site, σήμερα έγιναν συντονισμένες έφοδοι σε τέσσερα γραφεία του Biblio Globus μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά του, στην Αγ. Πετρούπολη και φέρεται να έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία για εικονικές πωλήσεις εισιτηρίων και πακέτων (σε ανύπαρκτους πελάτες) καθώς και υπερτιμολογήσεις πωλήσεων.
Οι εισαγγελικές αρχές και τα στελέχη της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος φαίνεται να έχουν συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και να διερευνούν βαθύτερα τις σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών του tour operator με στελέχη των τραπεζών και αναφέρεται ότι ένας μεγάλος αριθμός συμβολαίων, συμφωνιών και συναλλαγών γίνεται κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό».
Οι πληροφορίες του site έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς απάντηση και αρχικά, το μοναδικό σχολιο που υπήρχε από πλευράς Biblio Globus είναι ότι δεν σχολιάζει τα αναφερόμενα εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
Στο site του tour operator, αρκετά αργότερα , αναρτήθηκε μία ανακοίνωση που αναφέρει ότι οι πληροφορίες του δημοσιεύματος δεν είναι αληθείς, παραδέχεται, όμως, ότι έγιναν οι έλεγχοι στα γραφεία του σήμερα, αλλά υποστηρίζει ότι αφορούσαν αναζήτηση στοιχείων για τρίες πλευρές και όχι για τη δραστηριότητα του ίδιου του ομίλου.
Προαναγγέλει μάλιστα ότι θα προχωρήσει, "τις επόμενες μέρες" σε αγωγή κατά του συγκεκριμένου site για "δυσφήμηση". 
Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως θα έχουμε ένα νέο σίριαλ σε εξέλιξη. Απομένει να εξακριβωθεί ο βαθμός ακρίβειας των πληροφοριών από κάποια επίσημη κρατή πηγή και κατά προέκταση να προσδιοριστεί και η σοβαρότητα της υπόθεσης.

Πηγή ανησυχίας, φυσικά, οι πληροφορίες αυτές και για την δική μας τουριστική αγορά, σε διαφορετική κατεύθυνση δε από τις πτωχεύσεις τις οποίες είχαμε μέχρι τώρα. Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να επηρεάζεται η λειτουργία του tour operator.
Για να δούμε.

2 σχόλια:

  1. Έβγαλε ανακοίνωση ο συγκεκριμένος ταξιδιωτικός οργανισμός από τη Ρωσία με την οποία διαψεύδει το γεγονός και δηλώνει ότι θα κινηθεί εναντίον του συγκεκριμένο ειδησεογραφικού site της Αγ. Πετρούπολης. Δείτε εδώ: http://www.bgoperator.ru/price.shtml?flt=100410000050&tid=67&code=106727582086&action=shw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ευχαριστούμε, το είχαμε πληροφορηθεί λίγο πριν κάνεις το σχόλιο. Η απάντηση βέβαια, κρίνοντας δημοσιογραφικά, φαίνεται κάπως αμφιταλαντευόμενη. Δεν διαψεύδουν τους ελέγχους, θα κάνουν την αγωγή "τις επόμενες μέρες" κοκ. Κάτι δεν μας "κολλάει" καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή