Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τελευταία στιγμή επανήλθε η αύξηση του ΦΠΑ διαμονής από Οκτώβριο...

Με την ψυχή στο στόμα, πάλι, ο τουριστικός κόσμος κινητοποίησε γη και σύμπαν για να αποφευχθεί το χειρότερο, δηλαδή να ισχύσει η αύξηση του ΦΠΑ σε ξενοδοχεία και καταλύματα, με τη ψήφιση του νομοσχεδίου! Ο «συναγερμός» ξεκίνησε χθες όταν η σχετική πρόβλεψη...


...που υπήρχε στα πρώτα προσχέδια του νομοσχεδίου, που όριζε ότι ο ΦΠΑ στη διαμονή θα ισχύσει από 1ης Οκτωβρίου, «εξαφανίστηκε» στο κείμενο που κατατέθηκε μετέπειτα στη Βουλή.
Τελικά, στο Πρακτικό των τεσσάρων επιτροπών που εστάλη απόψε στην ολομέλεια για ψήφιση, επανήλθε η πρόβλεψη για την 1η Οκτωβρίου και μάλιστα στο ίδιο εδάφιο όπου αναφέρονται τα ξενοδοχεία και συγκεκριμένα: «Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα από 1.10.2015”.
Τα υπόλοιπα τα καλύψαμε νωρίτερα, απλώς υπενθυμίζουμε ότι σε ΦΠΑ 13% πάει η διαμονή και στα νησιά του Αιγαίου, απλώς η έκπτωση 30% διατηρείται μέχρι την 1η Οκτωβρίου και από τότε καταργείται στα νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1 Ιουνίου του 2016, στα λιγότερο ανεπτυγμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου