Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσία - Ε.Ε.: Η Μόσχα πιέζει για κατάργηση θεωρήσεων πριν το Sochi


Περίπου προ μηνός αναφερόμασταν στον “άγνωστο πόλεμο” μεταξύ Ρωσικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το θέμα της κατάργησης των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων στους Ρώσους πολίτες που επισκέπτονται χώρες της Ε.Ε.. Οι Ρώσοι κατηγορούν την...

...Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι κωλυσιεργεί επειδή θέλει πρώτα να απελευθερώσει το καθεστώς χορηγήσεων με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχει άλλες “βλέψεις” και κυρίως με την Ουκρανία και τη Μολδαβία καθώς και ότι επιχειρεί να διασυνδέσει το θέμα των θεωρήσεων με με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. 
Σε κάθε περίπτωση, στην επικείμενη σύνοδο κορυφής ΕΕ- Ρωσίας στις 21 Δεκεμβρίου, η πλευρά Πούτιν είναι αποφασισμένη να θέσει επιτακτικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να πιέσει για υπογραφή και πλήρη εφαρμογή των δύο πρώτων φάσεων της Συμφωνίας του 2011, δηλαδή τα στάδια προ της κατάργησης του καθεστώτος θεωρήσεων, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Βασει του χρονοδιαγράμματος που θέλει η Μόσχα, το τρίτο και τέταρτο στάδιο - δημόσια τάξη, ασφάλεια, νομική συνεργασία κ.λπ.- θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση, τον Δεκέμβριο του 2013, του σχεδίου κατάργησης των θεωρήσεων και την εφαρμογή του πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, τον Φεβρουάριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου