Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Skygreece: Μία πρώτη "ακτινογραφία" της νέας αεροπορικής εταιρείας...


- Σε αυτήν την περίπτωση, τουλάχιστον, πήγαν πρώτα στην ΥΠΑ...

Οι πρώτες σκέψεις διαβάζοντας για τα σχέδια μίας, ακόμα, νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που ετοιμάζει μάλιστα υπερατλαντικά ταξίδια από Αθήνα σε Καναδά και Ν. Υόρκη, είναι ομολογουμένως γεμάτες επιφυλάξεις. Κυρίως επειδή υπάρχει και το προσφατο προηγούμενο της Hellas Airlines, η οποία...
 
...τρεις και πλέον μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της (δρομολόγια, τιμές, προσφορές κοκ), δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ουσιαστικό στάδιο τη διαδικασία απόκτησης των απαραίτητων αδειών - AOC και εμπορικής εκμετάλλευσης - από την ΥΠΑ και όσοι μας παρακολουθείτε θα θυμάστε την αντίδραση όταν διατυπώσαμε το σχετικό απολύτως απλό ερώτημα: “Η ΥΠΑ το ξέρει;”.
Το ίδιο ερώτημα θέσαμε και για την SkyGreece αλλά σε αυτήν τη περίπτωση η εξέλιξη ήταν λίγο διαφορετική. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα στελέχη της εταιρείας πραγματοποίησαν προ ημερών την πρώτη βασική συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη της ΥΠΑ για τη διαδικασία της κύριας αδειοδότησης που είναι η απόκτηση AOC, το λεγόμενο πιστοποιητικό αερομεταφορέα. 
Βέβαια, έχει ακόμα πολύ δρόμο η υπόθεση.   
Να δώσουμε και ορισμένα άλλα στοιχεία.
Η εταιρεία SKYGREECE ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «SKYGREECE ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ». συστάθηκε 17 Σεπτεμβρίου, με έδρα την Αθήνα, στην περιοχή του Μαρκόπουλου, όπου έχουν, ήδη, βρει κτίριο για τα γραφεία της. 
Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο που αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ είναι 60.000 ευρώ (και εδώ, κάποιοι... σηκώνουν ένα φρύδι, περιμένοντας κάτι πιο “καθησυχαστικό” από άποψη κεφαλαίων). 
Οι πρώτες ανακοινώσεις και ενημερώσεις, κυρίως μέσω σελίδας στο facebook (το site έχει ανέβει αλλά είναι ανενεργό), άρχισαν γύρω στις 20 Νοεμβρίου. Ιδρυτές εμφανίζονται οι Peter Chilakos, Fr Nicholas Alexandris (ιερωμένος), Bill Elephants και έκτοτε προστίθενται τα βασικά στελέχη που έχουν προσληφθεί και κάποιες σχετικά γενικές ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με αυτές, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα το Μάιο του 2013 και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πτήσεις, μία προς Τορόντο και μία προς Μόντρεαλ. 
Οι πτήσεις προς Νέα Υόρκη θα εκτελούνται 3 φορές την εβδομάδα. 
Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Σικάγο, καθώς και η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με τη Νότια Αφρική.
Τα αεροπλάνα που θα χρησιμοποιηθούν αναφέρεται ότι θα είναι Airbus A340-300. 
Η εταιρεία δηλώνει, μέσω facebook πάντα, ότι το πλήρωμα καμπίνας θα είναι 100% ελληνικό και στόχος είναι και οι πιλότοι να είναι Έλληνες.
Για να δούμε.

1 σχόλιο: