Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι εξελίξεις στα Τράπεζες ρυθμίζουν το "κλίμα"


Στις 15 Οκτωβρίου, γράφαμε τη δική μας ερμηνεία του φαινομένου των πάσης φύσεως “αποκαλύψεων” που κατακλύζουν την επικαιρότητα και της μεταβολής της στάσης ορισμένων μεγάλων media έναντι διαφόρων πολιτικών και επιχειρηματικών πλευρών. Ετοιμαστείτε για νέο, σκληρότερο γύρο, καθώς μέχρι τέλος Ιανουαρίου...
 
...είναι προγραμματισμένη η εγκατάσταση των επιτρόπων στις Ελληνικές τράπεζες, όπως διαβάσαμε χθες στο “Παρόν”. 
Ως γνωστόν, το Μνημόνιο επιβάλλει τον διορισμό επιτρόπων στις Τράπεζες, υπό την μορφή διεθνών ελεγκτικών ή συμβουλευτικών εταιριών, ως παρατηρητών στην Εκτελεστική Επιτροπή και στις Επιτροπές Διαχείρισης Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου. Θα έχουν, μεταξύ άλλων, δικαίωμα “βέτο” στη χορήγηση δανείων ορισμένου ύψους καθώς και άλλες αρμοδιότητες που θα μάθουμε λεπτομερέστερα στην πορεία.
Επιπρόσθετα, υπάρχει σχέδιο για εξονυχιστικό έλεγχο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ΤτΕ, σε όλα τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών σε εταιρείες μετόχων τους ή σε διοικητικά στελέχη.
Κοινώς, αγριεύει η κατάσταση. 
Και φυσικά, το θέμα κατά την άποψή μας είναι οτι μαζί με τα απίστευτα “ξερά” των χρηματοπιστωτικών “πάρτι” όλων αυτών των τελευταίων ετών, κινδυνεύουν να καούν πλέον και τα “χλωρά”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου