Ξεκινάει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Οινοποιείο «Claudia Παπαγιάννη», στην Αρναία Χαλκιδικής, το φιλόδοξο πρόγραμμα Mount Athos Area Gourmet από τη chef Ντίνα Νικολάου, η πρώτη πρωτοβουλία διεθνούς εμβελείας του οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης Προ του Άθω.
Για δέκα ημέρες κάθε γωνιά της περιοχής του Άθω θα «μυρίζει» τις γεύσεις του Αριστοτέλη, θα «μαγειρεύει» αγιορείτικες συνταγές, θα «αρωματίζει» το φαγητό με αρώματα των αλησμόνητων πατρίδων και θα «χρωματίζει» τα πιάτα με χρώματα των ορεινών και των παραδοσιακών περιοχών.
Η περιοχή του Άθω τις επόμενες ημέρες οργανώνει ένα πραγματικό γαστρονομικό πανηγύρι και αναδεικνύει τα τοπικά της προϊόντα, παρουσιάζει στο κοινό την πλούσια τοπική παραγωγή και προσφέρει στους επισκέπτες της πιάτα ιδιαίτερα, εμπνευσμένα και μοναδικά!
Το Mount Athos Area Gourmet θα «ταξιδέψει» πολλές φορές κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα σε ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ από την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα μετατραπεί σε ετήσιο γαστρονομικό θεσμό με διάρκεια, εμβέλεια και δυναμική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου