Θα... το
ρίξει έξω (J) ο
ΕΟΤ το πρώτο εξάμηνο του 2016, ως προς τις συμμετοχές του σε διεθνείς εκθέσεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε, θα συμμετάσχει σε 22 εκθέσεις έναντι 20 του
αντίστοιχου εξαμήνου του 2015, αλλά...
...στον
συγκεκριμένο σχεδιασμό έχουν προκύψει ορισμένες αλλαγές και ανακατατάξεις.
Ειδικότερα,
έχουν προστεθεί για πρώτη φορά οι εκθέσεις TITE στην Τεχεράνη (Ιράν), KITFE στο Αλμάτι (Καζακστάν), KOFTA στη Σεούλ (Κορέα, είχε συμμετάσχει και πέρυσι
εκεί ο ΕΟΤ, αλλά εκτάκτως) και Arabian Travel Market στο Ντουμπάι (Ηνωμένα
Αραβικά Εμιράτα).
Αντιθέτως,
δεν θα συμμετάσχει στην Latin America WTM στο Σάο Πάολο (Βραζιλία) και στη Romexpo στο
Βουκουρέστι (Ρουμανία).
Επιπρόσθετα,
επιλέχθηκαν δύο νέες εκθέσεις στη Μ. Βρετανία, η The Telegraph
Adventure & Travel Show και η επαγγελματικού τουρισμού (MICE) The
Meeting Show, αμφότερες
στο Λονδίνο και μία έκθεση στην Αγ. Πετρούπολη, τον Απρίλιο.
Επίσης, δεν
θα υπάρχει συμμετοχή στην έκθεση GITF του Γκουανγκζού.
Λεπτομέρειες,
εδώ.
Αγαπητό μας Lobby,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτρέψτε μου μία μικρή διόρθωση σχετικά με την Έκθεση KITF στο Καζακστάν καθώς και κάποια σχόλια γενικότερα.
Από όσο γνωρίζω για πρώτη φορά συμμετείχαμε ως Ελλάδα στην Έκθεση το 2008 έως και το 2011 συνεχόμενα για (4) έτη, ενώ από το 2012 η Έκθεση «κόπηκε».. Άρα δεν είναι τώρα η πρώτη φορά συμμετοχής της Ελλάδας…
Επίσης με την Έκθεση της Αγίας Πετρούπολης, υπήρχε Ελληνική συμμετοχή έως και το 2013 (Οκτώβριο μήνα), φαίνεται τώρα να αναμοχλεύεται η αγορά αλλά με συμμετοχή στην Έκθεση του Απριλίου αντί του Οκτωβρίου..
Αρνητικό ότι η Έκθεση στην Ουκρανία δεν υφίσταται και το 2016 άρα η αγορά της Ουκρανίας «πάει περίπατο»..
Επίσης από ότι προκύπτει δεν συμμετέχουμε στην WTM στο Σάο Πάολο Βραζιλίας..
Το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει είναι γιατί υπήρξε τόση μεγάλη «πρεμούρα» πέρυσι να ανοίξει Γραφείο ο ΕΟΤ στη Βραζιλία (βγήκε προκήρυξη της θέσης του Προϊσταμένου, μαζί με άλλες θέσεις, ενώ έγιναν αιτήσεις και συνεντεύξεις, πέρυσι..), και το 2016 δεν συμμετέχουμε στην Έκθεση? Τι άλλαξε με τη Βραζιλία?
Για την Πολωνία που αναφέρετε σε προηγούμενη ανάρτηση σας με τον πολύ σωστό τίτλο «διψασμένη για Ελλάδα» (πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον) απορώ γιατί άνοιξαν Γραφείο ΕΟΤ και στη συνέχεια το «αποκεφάλισαν» (δεν υπάρχει Προϊστάμενος)..
Το ίδιο γίνεται επίσης και χρόνια στην Κύπρο, Ρουμανία (χωρίς ROMEXPO το 2016) όπου «ακέφαλα» ουσιαστικά Γραφεία (που υποστηρίζονται από άλλα Γραφεία με παράλληλα καθήκοντα εναλλάξ) «προβάλλουν» την Ελλάδα μας και εφαρμόζουν την «τουριστική πολιτική»..
Ξέφυγαν από το στόχαστρο οι συγκεκριμένες «αγορές-στόχοι» ή υπάρχουν και «κινούμενοι-στόχοι»?
Στο θέμα της «τουριστικής πολιτικής-στρατηγικής», ισχύει αυτή που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ (Στρατηγική για τα έτη 2014-2016) της κ. Κεφαλογιάννη ή βγήκε κάτι ποιο «φρέσκο» και δεν το είδαμε??
Μήπως (τουριστικά) τελικά «βαράμε γενικά και αόριστα στο γάμο του Καραγκιόζη» με «φυσίγγια διασποράς» περιφερόμενοι από αγορά σε αγορά και ότι πιάσουμε καλώς (δοξάστε μας!) και ότι χάσουμε (πάντα δεν φταίμε εμείς!) το δικαιολογούν πάντα οι γενικά αρνητικές συνθήκες που επικρατούν κατά την «στόχευση»?
Τι ωραία σχόλια! Κατ΄αρχας, έχετε δίκιο για την KITF, παραλείψαμε τη σχετική επισήμανση της "επιστροφής" αντί της πρώτης φοράς.
ΔιαγραφήΓια τα υπόλοιπα, τι να πρωτοπούμε και εμείς; Ανοίγετε τόσα θέματα και ξύνετε παλιές πληγές με τις εκθέσεις, την επιλογή τους, τα Γραφεία Εξωτερικού κοκ...
Ειδικά για την Πολωνία, η κατάσταση είναι κωμικοτραγική (μία μέρα θα πρέπει να καταγραφεί η ιστορία με το Γραφείο και τον προιστάμενο...). Μία από τις πιο δυναμικές αγορές, με μεγάλες προοπτικές και αυτήν τη χρονιά, επίσημη τουριστική Ελλάδα (Υπουργείο-ΕΟΤ) δεν υπήρχε πουθενά! Ευτυχώς που ξεκίνησε η Grecka Panorama...
Όσο για την "στρατηγική" που αναφέρετε, εκτός από τα γνωστά "κλισέ" σε ομιλίες και συνεντεύξεις, από πλευράς ηγεσίας τουλάχιστον εμείς, δεν έχουμε δει κάτι πιο συγκροτημένο ακόμα.
Βέβαια, το συγκεκριμένο κείμενο στρατηγικής είναι ένα πόνημα του ΕΟΤ που επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα...