Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΙΤΒ: Η Messe Berlin κάνει... έξωση στην Ελλάδα (από το "ρετιρέ")!

Τελευταία φορά η Ελλάδα
σε αυτήν τη θέση;

Πολλά θα διαβάσετε και θα ακούσετε αυτές τις μέρες για τη φετινή έκθεση ITB και ειδικά το Tornos News έχει συνεχή ροή και για τα ελληνικού και για τα διεθνούς ενδιαφέροντος θέματα. Να βάλουμε και μία τεχνικής φύσεως “νότα”, εμείς που έχει περισσότερο σημειολογικό χαρακτήρα. Όπως πληροφορούμαστε, οι οργανωτές της έκθεσης, η Messe Berlin…



ευγενώς πλην επιτακτικώς φαίνεται ότι... «πετάει» έξω την Ελλάδα και άλλες τέσσερις-πέντε χώρες της Ευρώπης, από την ιδιαίτερα προνομιακή θέση που έχει στην έκθεση τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον και την κατεβάζει σε άλλη αίθουσα πολύ πιο μακριά από τις ροές της Νότιας Εισόδου του εκθεσιακού κέντρου.
Για όσους γνωρίζουν τον χώρο, η Ελλάδα βρίσκεται στην αίθουσα 2.2, στην αρχή της, στο επίπεδο από όπου ξεκινάει η κεντρική ροή της Νότιας Εισόδου και όπου στη συνέχεια, στα επόμενα διαδοχικά Halls βρίσκονται τα περισσότερα περίπτερα της Ευρώπης.
Από του χρόνου, σύμφωνα με τα σχέδια των οργανωτών, στη θέση αυτή προορίζονται τα Εμιράτα, ενώ η Ελλάδα, μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, «κατεβαίνει» στην αίθουσα 1.1, ας πούμε στο... ημιυπόγειο του εκθεσιακού, όπου σήμερα βρίσκονται το Μεξικό και χώρες της Ν. Αμερικής.
Περίεργη εξέλιξη, ομολογουμένως, έχει ενοχλήσει ίσως και αναστατώσει πολύ, αρκετούς από τους παλαιότερους και τακτικούς εκθέτες και συνεκθέτες του ΕΟΤ, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αλλαγή χώρου ύστερα από τόσα χρόνια, μπορεί να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα και δυσκολίες. Όσο για τον ΕΟΤ, για να πούμε και την αλήθεια, δεν ξέρουμε αν και πως έχει αντιδράσει σε αυτήν την αλλαγή.
Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αλλάξει αίθουσα το κεντρικό περίπτερο της Ελλάδας, αυτό θα πρέπει να συμπαρασύρει και όλες τις «δορυφορικές» συμμετοχές, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, τα Νησιά του Ν. Αιγαίου αλλά και άλλων μεμονωμένων επιχειρήσεων και ομίλων, όπως π.χ. Mitsis Hotels, Aqua Vista, Louis κ.α.
Σήμερα, στην αίθουσα 2.2 εκτός από την Ελλάδα, εκθέτουν ακόμα η Γαλλία, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Σερβία και η Ουγγαρία. 

Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου