Το θέμα είναι κάπως σύνθετο. Και παρασκηνιακά, βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη συζήτηση για αυτό. Όπως λέγαμε και τη Δευτέρα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική, παραιτήθηκαν όλα τα στελέχη της που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις. Αυτό είναι το ένα επίπεδο. Το άλλο επίπεδο...
...αφορά στα στελέχη, πολιτευτές, εκπρόσωποι, επιλεγμένοι, όπως θέλετε πείτε τους, που τοποθετήθηκαν σε διοικήσεις και διοικητικά συμβούλια Οργανισμών, ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου και που είναι προσκείμενοι στη ΔΗΜΑΡ.
Ως προς αυτά τα πρόσωπα και τη στάση τους, υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις και απόψεις. Σε επίπεδο κυβέρνησης και δικομματικής συνεργασίας, πολλοί είναι εκείνοι που περίμεναν ή και προσδοκούσαν, παραιτήσεις και αποχωρήσεις τους.
Κάτι που δεν έχει συμβεί, ακόμα, όμως. Και που προκαλεί, όπως μαθαίνουμε, μία κάποια αμηχανία γενικώς, ίσως και εκνευρισμό σε ορισμένες πλευρές.
Κατά την άποψή μας, το πως καθείς κρίνει, αξιολογεί και δρομολογεί τη θέση του και τη στάση του, είναι ένα πρωτίστως προσωπικό και δευτερευόντως κομματικό ζήτημα. Και στο σημείο που έχει φθάσει ο δημόσιος και ο πολιτικός βίος, τι να λέμε τώρα.
Ως προς τον τομέα Τουρισμού πάντως, έχουμε μία εξαίρεση και αν δεν κάνουμε λάθος, μπορεί να είναι και η πρώτη σχετική περίπτωση.
Σήμερα το απόγευμα, μάθαμε ότι ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης έχει υποβάλε από χθες την παραίτησή του από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο, τον Γ. Γραμματέα και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ..
Λιτά, απλά και αθόρυβα.
Αξιοσημείωτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου