Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

"Ποδαρικό" στο Μ. Μαξίμου με Τουρισμό

“Η καλή… χρονιά, από την αρχή φαίνεται”, θα μπορούσε να πει κανείς, συνδυάζοντας μηνύματα και πρώιμα στοιχεία, με ελπίδες. Σε κάθε περίπτωση, αύριο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, υποδέχεται την ηγεσία του τουριστικού κόσμου και φυσικά και την υπουργό Τουρισμού…


…Ο. Κεφαλογιάννη.
Η συνάντηση αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική, είναι η δεύτερη που γίνεται σε διάστημα λίγων μηνών - η προηγούμενη ήταν το καλοκαίρι - και μία από τις αφορμές είναι η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης των Ξενοδόχων και των Ξενοδοχο-υπαλλήλων, η πρώτη Κλαδική Σύμβαση στη χώρα για την επόμενη διετία και η πρώτη που αφενός μεν δεν περιλαμβάνει μειώσεις, αφετέρου δε, προβλέπει αυξήσεις τον δεύτερο χρόνο.
Ασ μην ξεχνάμε ότι μνημονεύθηκε από τον Α. Σαμαρά και στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του.
Το 2014 εμφανίζει όλες τις προυποθέσεις να αποδειχθεί μία εξαιρετική χρονιά-σταθμός για τον Ελληνικό Τουρισμό. Και σε επίπεδο θεσμικό και από πλευράς οργάνωσης αγοράς, διαχείρισης προορισμού και προβολής, όσο και σε επίπεδο βασικών μεγεθών, ως προς τις αφίξεις και τα έσοδα.
Είναι επίσης μία χρονιά που θα μπορούσε να δώσει βαθιές ανάσες στα ξενοδοχεία, καθώς οι τιμές είναι τρόπον τινά σταθεροποιημένες και σε αρκετές περιπτώσεις με κάποιες αυξήσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Βασική εκτίμηση των τουριστικών παραγόντων, είναι ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν έχουμε έκτακτες καταστάσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και τα γνωστά προβλήματα σε υποδομές και υπηρεσίες, ίσως αποδειχθεί και η χρονιά σταθεροποίησης της ανάκαμψης των μεγάλων αστικών μας κέντρων, δηλαδή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Γενικώς, είναι ποικιλοτρόπως σημαντικό, το στίγμα για τον Τουρισμό να δοθεί τόσο νωρίς και από το πρωθυπουργικό "αρχηγείο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου