Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

"Μπουμ" ηκούσθη στον Αττικό αγέρα: Η Ryanair κάνει βάση στο "Ελ. Βενιζέλος"! (updated)



Η πρώτη «βόμβα» της νέας χρονιάς, πάντως, μας έρχεται από την Ryanair! Η οποία μόλις ανακοίνωσε ότι κάνει hub στο «Ε. Βενιζέλος», από τον Απρίλιο από όπου θα πετάει σε εσωτερικό και εξωτερικό! Χανιά, Θεσσαλονίκη και Ρόδος θα είναι τα δρομολόγια εσωτερικού...




...Λονδίνο, Μιλάνο και Πάφος, τα δρομολόγια εξωτερικού.

Η βάση της Αθήνας, θα λειτουργήσει από τον Απρίλιο, θα είναι μέρος της επένδυσης ύψους 280 εκατ. δολαρίων της εταιρείας στην Ελλάδα και θα λειτουργεί με δύο αεροσκάφη της Ryanair.

Από την Αθήνα η Ryanair θα καλύπτει τους συγκεκριμένους προορισμούς με 154 εβδομαδιαίες πτήσεις -Δέκα ημερησίως για Θεσσαλονίκη, τέσσερις για Χανιά και από δύο για τους υπόλοιπους - και υπολογίζεται ότι θα φέρει 1,2 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ryanair θα εγκαταστήσει ακόμη ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη και εκτιμά ότι οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν συνολικά 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση έρχεται πραγματικά σαν «βόμβα», καθώς μέχρι πρότινος ζούσαμε και παρακολουθούσαμε όλοι την κόντρα της εταιρείας με τον ΔΑΑ, με την Ryanair να κατακεραυνώνει τη Διοίκησή του και εν μέρει και τις ελληνικές αρχές, για τα απαγορευτικά κόστη και την πολιτική του Αεροδρομίου.
Με την κίνηση αυτή, ανατρέπονται πολλά και δημιουργείται και μία εντελώς νέα κατάσταση, ειδικά για την αγορά εσωτερικού τουρισμού και για την Αθήνα εν γένει.

Η Ryanair ξεκινάει κρατήσεις για τα συγκεκριμένα δρομολόγια από απόψε τα μεσάνυκτα με τιμές 12 ευρώ για τις πτήσεις εσωτερικού και περίπου 25 ευρώ (24,99) για τις πτήσεις εξωτερικού, για μεγάλο αριθμό θέσεων που θα είναι διαθέσιμες μέχρι την άλλη Δευτέρα.

Και η βάση στη Θεσσαλονίκη
Η Ryanair ανακοίνωσε επίσημα και τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε εξαγγείλει πέρυσι. Θα σταθμεύσει ένα αεροπλάνο και προσθέτει τρία νέα δρομολόγια, Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία 16 συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου