Το πρότυπο για το πρώτο σήμα “Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας” - Aegean Cuisine, που αποδίδεται σε αυτόνομα εστιατόρια και εστιατόρια που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων παρουσίασε ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ως αποκλειστικός Φορέας Επιθεωρήσεων που συνεργάζεται με…
…το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελεί τον ανεξάρτητο Φορέα ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυλάδων να σχεδιάσει τις προδιαγραφές ένταξης των επιχειρήσεων στο Δίκτυο Aegean Cuisine και κατόπιν, χρήσης του σήματος εξ’ αυτών.
Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία. Ειδικότερα, στο δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί τυποποιημένων, συσκευασμένων, εμφιαλωμένων τροφίμων, οίνου και ποτών, ιδιοκτήτες επισκέψιμων χώρων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών, εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και wine bars στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και κρασί από τα νησιά του Αιγαίου.
Στόχος του Σήματος, είναι
να αναδειχθούν και να προβληθούν τα προϊόντα που παράγονται στο Αιγαίο,
να διαδοθούν τα εδέσματα του Αιγαίου,
να τους αποδοθεί προστιθέμενη αξία
να αποκτήσουν τον σεβασμό, την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη του κόσμου και των καταναλωτών
Δίκτυο Aegean Cuisine
Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελεί έργο που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας για την προώθηση των νησιών του Αιγαίου πελάγους ως ενιαίο γαστρονομικό ταξιδιωτικό προορισμό.
Την παρουσίαση των προδιαγραφών και απαιτήσεων του προτύπου πραγματοποίησε ο Γ. Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε πάνελ συζήτησης όπου συμμετείχαν προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Νταϊάνα Κόχυλα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης και ο Νίκος Σαράντος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου