Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Καμίνης μαινόμενος: "Ανοίγω πόλεμο στον αισθητικό βανδαλισμό της πόλης"!

- Ξέσπασμα και για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η θετική εικόνα για την πρωτεύουσα στο εξωτερικό, είναι να...




...διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και το αίσθημα ασφάλειας για τους επισκέπτες και προσκάλεσε την κεντρική κυβέρνηση, την περιφέρεια και όλους τους φορείς και παράγοντες της πόλης να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια... «απασφάλισε»  ελαφρώς στηλιτεύοντας αρχικά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, τονίζοντας  ότι η απουσία της «είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της πόλης», ενώ αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την αισθητική ρύπανση της πρωτεύουσας από τα γκράφιτι και λέγοντας ότι οι περιπτώσεις του Πολυτεχνείου και του αγάλματος του Παλαμά «ξεχείλισαν» το ποτήρι, είπε χαρακτηριστικά: «Ανοίγω πόλεμο στον αισθητικό βανδαλισμό της πόλης και σας θέλω όλους συμμάχους»!
Κατά τα λοιπά, υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν σε μία πόλη που θέλει να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, να μην είναι ανοιχτά όλη τη μέρα, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι και τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων, τουλάχιστον στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης και τις Κυριακές. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα συνεχιστεί και φέτος η δυναμική πορεία του τουρισμού στην Αθήνα και επισήμανε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κατάσταση στην Αθήνα βελτιώνεται συνεχώς», υπογραμμίζοντας: «θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να αποκτήσει και η πρωτεύουσα την αίγλη που της αξίζει».
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων και οι οποίες εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική ανάδειξης της Αθήνας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό. «Η Αθήνα δημιούργησε το «δικό» της ετήσιο διεθνές επαγγελματικό workshop, το Travel Trade Athens, από τη συνεργασία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) με τον Σύνδεσμο των Tour Operators Ευρώπης (ETOA). Διοργανώθηκαν από τον δήμο Αθηναίων στην Αθήνα πολύ μεγάλης σημασίας και βαρύτητας πρωτοβουλίες, όπως το TBEX 2014, η ετήσια παγκόσμια συνάντηση των ταξιδιωτικών και τουριστικών bloggers» είπε ο κ. Καμίνης.
Τέλος παρουσίασε τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, με επίκεντρο τρεις άξονες:
  • πρώτον, στην ακόμα πιο δυναμική και στοχευμένη συμμετοχή της Αθήνας στις κομβικές διοργανώσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς, όπως και στη μεγαλύτερη διείσδυση σε ειδικές αγορές και ομάδες πελατών
  • δεύτερον, στη συνέχιση των επιτυχημένων δράσεων επαγγελματικού χαρακτήρα, που φέρνουν ξένους επαγγελματίες και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Αθήνα, με αιχμή την 3η διοργάνωση του Travel Trade Athens, στο τέλος του μήνα
  •  και τρίτον, στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και των υπηρεσιών “υποδοχής” της πόλης, από την αναβάθμιση της παρουσίας στο ψηφιακό περιβάλλον (διαδίκτυο, social media κ.λπ.) ή τα νέα τουριστικά προϊόντα, μέχρι τις υπηρεσίες καθαριότητας, παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης, καθώς και την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου