Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έρευνα Travelzoo: Στις χώρες που φοβούνται να ταξιδέψουν οι Βρετανοί, η Ελλάδα!

Αν συνεκτιμήσουμε ότι η Βρετανική αγορά αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό φέτος, από πλευράς αφίξεων και δαπάνης, τότε αυτή η έρευνα του Travelzoo, θα πρέπει να μας προβληματίσει λίγο. Σύμφωνα με την έρευνα, η δράση των Ισλαμιστών και ο...

...φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων, από τη μία πλευρά και το μεταναστευτικό από την άλλη, ωθούν τρεις στους τέσσερις Βρετανούς να αποφεύγουν ταξίδια διακοπών σε ισλαμικές χώρες.
Το στοιχείο που προξενεί εντύπωση και πιστεύουμε, θα έπρεπε και λίγο προβληματισμό, είναι ότι στις χώρες-δημοφιλείς προορισμούς όπου οι Βρετανοί φοβούνται σήμερα περισσότερο να ταξιδέψουν, μαζί με την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Ταϊλάνδηαναφέρεται και η Ελλάδα! Προφανώς, η χώρα μας μπαίνει στο "κάδρο" λόγω μεταναστευτικού, ενώ εντύπωση μας κάνει ότι δεν υπάρχει π.χ. αναφορά στην Τουρκία (στο δημοσίευμα, την πλήρη έρευνα την μελετάμε)
Όπως το διαβάζουμε στο travelmole , η έρευνα  - που βασίζεται σε απαντήσεις τουριστικών πρακτόρων και καταναλωτών – δείχνει ότι οι Βρετανοί αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια να ταξιδέψουν στα Κανάρια, την Καραϊβική ή ακόμα και την Αυστραλία, τη χειμερινή περίοδο και για τους επόμενους 12 μήνες, σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνεται, μετά τις εξελίξεις του καλοκαιριού, την τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία και τη σχετική δραστηριότητα του ISIS (σε ποσοστό 54%) και την έξαρση στις ροές των μεταναστών (σε ποσοστό 51%), άλλαξε άμεσα ο τρόπος που επηρεάζονται οι ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις.

Επιπρόσθετα, πάνω από ένας στους δύο παραδέχεται ότι αισθάνεται σύγχυση για το που είναι πλέον ασφαλές να ταξιδέψει και που όχι, και το ένα τρίτο επίσης παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν ποιες για ποιες χώρες έχει εκδώσει αυστηρές οδηγίες και προειδοποιήσεις το Foreign Office.
Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου