Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Κίνα: Βιομετρικές θεωρήσεις από 12 Οκτωβρίου...

Το λησμονήσαμε και το αναφέρουμε με ολιγοήμερη καθυστέρηση. Από τις 12 Οκτωβρίου, την περασμένη Δευτέρα, τέθηκε σε ισχύ και στην Κίνα το καθεστώς χορήγησης βιομετρικών θεωρήσεων, για τις χώρες Σένγκεν. Η διαδικασία είναι η γνωστή...


...όπως την περιγράφαμε και στην περίπτωση της Ρωσίας.
Τα προξενεία μας και τα visa centers – Πεκίνο, Σανγκάη, Γκουανγκζου – έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους, αλλά όπως έχει επισημανθεί και στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Τουρισμού, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των visa centers και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Κίνας, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στη ροή των Κινέζων επισκεπτών προς την Ελλάδα τους επόμενους μήνες.
Φυσικά δεν μιλάμε για όγκο επισκεπτών ανάλογο με αυτόν άλλων αγορών, όπως η Ρωσία, αλλά η ζήτηση για Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και θα είναι κρίμα να αναχαιτιστεί και να περιοριστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πρόθεση να ανοίξουν άλλα 8-9 visa centers ανά την Κινεζική Επικράτεια, μέχρι τέλος του χρόνου, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και προχωρήσει προς υλοποίηση η σχετική απόφαση.

Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου