Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

1η Οκτωβρίου, ΦΠΑ 13% στη διαμονή (καταγράφουμε και περιμένουμε...)

Το σχολιάζαμε, το αναλύαμε, το... ξορκίζαμε, καιρό τώρα, αλλά να που ήρθε η μέρα να το ξαναζήσουμε (ως τουριστικός κόσμος, εννοείται). Και πρέπει να καταγραφεί σήμερα στη ροή της επικαιρότητας. Ο διπλασιασμός του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής τίθεται σε ισχύ από σήμερα, για όλες τις επιχειρήσεις καταλυμάτων και σε...


...συνδυασμό με τις αυξήσεις των συντελεστών που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην εστίαση και σε σειρά άλλων υπηρεσιών, αγαθών και προιόντων, βάσει τον ελληνικό τουρισμό σε μία αμφιβόλου αποτελέσματος (επίτευξη στόχων για έσοδα) βάσανο και σε μία σχετική «περιπέτεια» στο ευρωπαϊκό και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Πιο άμεσες αλλά και πιο αισθητές, θα είναι οι επιπτώσεις στα κόστη για όσους ταξιδεύουν μεμονωμένα στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Στα πακέτα που βγαίνουν για το 2016 από τους tour operators, έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να μετριαστεί η τελική επιβάρυνση στον πελάτη και απομένει να δούμε στην πράξη πως διαμορφώνονται οι τιμές, όσο θα δημοσιοποιούνται τα νέα προγράμματα και οι μπροσούρες των TOs για την επόμενη περίοδο.
Μέχρι τότε, βέβαια, έχουμε και άλλα μπροστά μας. Το γνωστό φλέγον ζήτημα για την απελευθέρωση των μισθώσεων - για το οποίο έχουμε κάποιες νεότερες και αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα μεταφέρουμε τις επόμενες μέρες – που μας έρχεται από την 1η Νοεμβρίου.
Και φυσικά, περιμένουμε να δούμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια, τις θα γίνει με την παραοικονομία, τη φοροδιαφυγή, τα τόσο πολυδιαφημισμένα μέτρα για την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Καταγράφουμε και περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου