Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

A. Tajani: Παλιός και καλός γνώριμος του Τουρισμού ο νέος πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου

Για τους άλλους τομείς που είχε στην αρμοδιότητά του ως Επίτροπος δεν έχουμε ακριβή εικόνα, αλλά για τον Τουρισμό, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπήρξε, ανέκαθεν, ένθερμος υποστηρικτής και αρωγός. Ειδικά για τον Ελληνικό Τουρισμό…


…ο Αντόνιο Ταγιάνι, είχε αρκετές φορές παρέμβει δημόσια αλλά και παρασκηνιακά σε σειρά ζητημάτων την περίοδο μάλιστα που η ελληνική κρίση διαδεχόταν τη διεθνή και οι επιπτώσεις στον τουρισμό μας ήταν σημαντικές.
Είχε εξαιρετική συνεργασία με τους τότε υπουργούς και υφυπουργούς Τουρισμού και όπως όλοι είχαμε αντιληφθεί τότε, μία ξεχωριστή σχέση συνεννόησης με την Άντζελα Γκερέκου.
Η νέα του θέση, βεβαίως, έχει μεγάλες προκλήσεις και ζητήματα, σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο, ως πολύ καλός γνώστης του Τουρισμού, υπό την οπτική γωνία του ΕυρωπαΙκού Νότου και με τη σημασία και τη συνεισφορά του τομέα στις εθνικές οικονομίες και κοινωνίες να έχει αναδειχθεί εντονότερα, τελευταία, στις θέσεις του ΕΛΚ, ελπίζεται ότι θα είναι “σύμμαχος” και υποστηρικτής και από αυτό το αξίωμα.
Να θυμήσουμε ότι υπήρξε και ένας από τους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια να απλουστευθούν και να ψηφικοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων Schengen, όπως και ότι ήταν από τους πρώτους που έφεραν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής σαν ζήτημα, την ανάγκη πιο δυναμικού ανοόιγματος στις τουριστικές αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Βρήκαμε και μία συνέντευξή του, στον Στάθη Κουσουνή, στην Καθημερινή, από το 2010, που μιλούσε ειδικά για τον τουρισμό στην Ελλάδα και έκανε κάποιες παροτρύνσεις στην τότε κυβέρνηση, εδώ .

1 σχόλιο: