Τελικά ορισμένα θέματα προκύπτουν εκεί που δεν τα περιμένει κανείς. Και ασχέτως του τι βάση έχουν τελικά και του τι τροπή θα πάρουν, έχουν το ενδιαφέρον και τη σημασία τους. Στη λίστα της Ν.Δ. με τις 77 νέες δημόσιες υποδομές που...
...κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε, αντί να περιορίζει τον δημόσιο τομέα, διαβάζουμε:
- Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & ΤουρισμούΠ.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.
- Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Ν. 3878 (ΦΕΚ Α’ 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
Τι γίνεται τώρα: Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε χθες στον ΚΤΕ του κόμματός της ότι θα πρέπει να ελεγχθούν οι καταγγελίες της Ν.Δ. για τη δημιουργία αυτών των δομών σε μία διετία, υπονοώντας ότι μπορεί και να υπάρχει, όντως, θέμα (πολιτικό και δημοσιονομικό) με κάποιες από αυτές.
Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. δεν έχει δώσει στίγμα τι πρόκειται να κάνει με το αντικείμενο των καταγγελιών της.
Για τη μεν Γραμματεία, φανταζόμαστε ότι αν υλοποιηθεί η εξαγγελία περί επανασύστασης υπουργείου Τουρισμού και μάλιστα παρά τω πρωθυπουργώ, ότι υπάρχει σήμερα ως γ.γ., λογικά θα μεταφερθεί εκεί.
Για τον ΕΟΤ, βέβαια, ακόμα δεν έχει προκύψει λεπτομερές “μοντέλο”. Με Πρόεδρο; Με γενικό γραμματέα; Και με τους δύο; Κάτι άλλο, που έχει πάρει το αυτί μας, μήπως;
Και όλα αυτά, ενώ φουντώνουν πάλι οι φήμες για επικείμενες αλλαγές, πρωτίστως στο οργανωτικό σχήμα του ΥΠΠΟΤ, που θα επηρεάσει και τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού.
Για να δούμε...
Εντάξει, από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα. Για τον ΕΟΤ, όταν θέσπισαν ξανά θέση γενικού γραμματέα, έκαναν τη θέση του προέδρου άμισθη, επομένως η πραγματική επιβάρυνση ήταν οι πρόσθετες θέσεις των ειδικών συμβούλων και συνεργατών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τη γραμματεία, με ή χωρίς υπουργείο Τουρισμού, το ίδιο δεν είναι;
Αλλού είναι τα ζητήματα του Τουρισμού, καλά το λέτε στην αρχή