Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αφίξεις στα αεροδρόμια: Αθήνα, Κυκλάδες και... προσφορές, έσωσαν την κατάσταση τον Ιούλιο

- Η πρωτεύουσα συνεχίζει να... "καλπάζει" με 26,5%, στο επτάμηνο
- Οριακές οι μεταβολές στο σύνολο αεροδρομίων, χωρίς Αθήνα
- ΣΕΤΕ: οι προσφορές συγκράτησαν τις ροές τον Ιούλιο

Αθήνα και Κυκλάδες είναι οι κύριοι «πρωταγωνιστές» στην κούρσα... αντοχής που κάνει τη φετινή περίοδο ο ελληνικός τουρισμός, ενώ καταλυτικό ρόλο είχαν και οι μεγάλες προσφορές που έγιναν από τις επιχειρήσεις τον Ιούλιο, προκειμένου να παραμείνει σε θετικά πρόσημα η κίνηση, τουλάχιστον σε...


...επίπεδο αεροπορικών αφίξεων.   
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία διεθνών αφίξεων Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται ο ΣΕΤΕ, συνεχίζεται η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού σχεδόν στην πλειοψηφία των προορισμών με συνολική αύξηση αφίξεων +6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Ο Σύνδεσμος σχολιάζει πως η συνεχιζόμενη θετική πορεία του επταμήνου φανερώνει ότι ο τουριστικός τομέας “διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα, καταφέρνοντας να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα”.
Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά τα κατά τόπους στοιχεία, η Αθήνα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, υποστηρίζοντας το σύνολο της χώρας, με εντυπωσιακή αύξηση +28% το μήνα Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο). Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο 2015 οι προορισμοί της Μυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με 19,6% (14,3% επτάμηνο). Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω και του Ηρακλείου Κρήτης, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο, σε επίπεδο επταμήνου, με -4,3%, -7,3% και -2,1% αντίστοιχα.
Ωστόσο, αν δει κανείς τα σχετικά στοιχεία, διαπιστώνει ότι στο σύνολο της χώρας χωρίς τα μεγέθη της Αθήνας, τον μεν Ιούλιο καταγράφεται οριακή μείωση 0,3%, στο δε επτάμηνο, οριακή αύξηση 0,5%.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, πάντως, το θετικό πρόσημο των αεροπορικών αφίξεων και οι αυξητικές τάσεις των οδικών αφίξεων, “διατηρούν την αισιοδοξία του κλάδου για την επίτευξη του συνολικού στόχου των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2015”.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η αντιστροφή του κλίματος τον Ιούλιο, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό, σε προσφορές των τουριστικών επιχειρήσεων, επομένως η εικόνα στους ισολογισμούς τους δεν αναμένεται να είναι αντίστοιχα θετική.
Επίσης, κατά τον ΣΕΤΕ, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η περαιτέρω μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα τουριστικά προϊόντα και τις περιοχές που εξαρτώνται κυρίως από αυτόν.
Αναλυτικά τα στοιχεία, εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου