Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Της Ημέρας: Περί ανεπάρκειας πολιτικών, μίας παρουσίασης, μίας υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης κ.α.

Αγαπητό μου lobby,
Επανέρχομαι και έχω μαζέψει αρκετά που θέλω να μοιραστώ. Για να μην καταχρώμαι χώρου και χρόνου, μάζεψα τα βασικά σε μία ανάρτηση. Ξεκινώ από ένα σχόλιο περί πολιτικών. Από ανεπαρκείς πολιτικούς, στη χώρα μας, να' μαστε καλά, έχουμε μεγάλο απόθεμα. Υπάρχουν, όμως...


...δύο είδη ανεπαρκών πολιτικών. Αυτοί που είναι ανεπαρκείς και το ξέρουν καλά, αλλά αν τους ανατεθεί ένα κυβερνητικό αξίωμα, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν. Να τα βγάλουν πέρα. Επιλέγουν καλούς συνεργάτες και συμβούλους, επιδιώκουν να συνεννούνται με τους φορείς και τους παράγοντες του τομέα τους, ακούν, διαβάζουν, ενημερώνονται και τρόπον τινά, συναποφασίζουν.
Υπάρχουν και αυτοί που είναι ανεπαρκείς, αλλά είτε δεν το καταλαβαίνουν, είτε προσπαθούν να το καλύψουν με διάφορους τρόπους. Οι περισσότεροι, από την πρώτη μέρα που αναλαμβάνουν ένα πόστο εξουσίας, απλά... τα ξέρουν και τα καταλαβαίνουν όλα! Το «εγώ» είναι γραμμένο με τεράστια γράμματα στο κούτελό τους και η συμπεριφορά τους ξεδιπλώνεται αμέσως, με έπαρση, αλλαζονεία, τσιτάτα και βερμπαλισμούς.
Χωρίς να κάνουν ουσιαστικά τίποτα το αξιόλογο ή ορισμένα στοιχειώδη και αυτονόητα,  διεκδικούν και επικαρπώνονται τα πάντα ανερυθρίαστα, ως αποτέλεσμα της «πολιτικής» τους και της «μεθοδικότητάς» τους  - η οποία, συνήθως, επικοινωνείται με σχόλια του τύπου «αθόρυβα και αποτελεσματικά» - κομπορρημονούν ατελείωτα,  με θράσος και επιτηδευμένη... ασχετοσύνη.
Το μόνο που μπορεί να ελπίζει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά, στη θητεία τους...
To airbnb or not to airbnb?
Άλλο θέμα: Αχ, πόσο θα’ θελα να είμαι και εγώ από μία μεριά να παρακολοθούσα την παρουσίαση που, όπως έμαθα, έκαναν τα στελέχη της Airbnb, κάπου εκεί στα τέλη Ιουλίου, στα γραφεία μεγάαααλου υπουργείου, παρουσία τριών υπουργών (κανονικών και αναπληρωτών)!
Όχι τόσο για να δω τι έδειξαν οι της Airbnb, όσο για το πως αντέδρασαν οι παριστάμενοι, τι ρώτησαν και τι σχολίασαν... Αχ και να’ μουν!
Η ιστορία μίας, τρόπος του λέγειν, διαπραγμάτευσης
Παρεμπιπτόντως, κάπου εκείνες τις μέρες, λίγο νωρίτερα, προς Hilton μεριά, για πρώτη φορά οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Τουρισμού, ανακάλυπταν ότι οι δανειστές, όχι απλώς είχαν επαναφέρει, πλαγιομετωπικώς, το θέμα της ανευ όρων απελευθέρωσης των τουριστικών μισθώσεων – που είχε φρενάρει και τυπικά «κλείσει» τον περασμένο Νοέμβριο - αλλά και ότι αυτοί που «διαπραγματεύτηκαν» τα ζητήματα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εκ μέρους της πολιτικής του ηγεσίας, την είχαν πλήρως αποδεχθεί, ήδη, από τις συναντήσεις του Μαρτίου!
Μεταξύ των δύο εκδοχών που κυκλοφορούν για το γιατί συνέβη αυτό, προτιμώ αυτήν της άγνοιας κινδύνου...
Και ότι τότε πλέον, ήταν πολύ αργά για αντιρρήσεις και αλλαγές. Ούτε καν για προσθήκη... αστερίσκων. Έτσι, από 1ης Νοεμβρίου, θα γίνεται... της εκμισθώσεως και σιγά μην προλάβει η νέα κυβέρνηση, αν προκύψει τέτοια, να φτιάξει μέσα στον Οκτώβριο νομοθετικό πλαίσιο.
Δεν πρόκαμε
Άτυχος, πραγματικά. Ο Γιώργος Τζιάλλας που επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του παραιτηθέντος Γ. Πυργιώτη στο υπουργείο Τουρισμού. Η απόφαση είχε ληφθεί, ήδη πήγαινε στην Αμαλίας για ενημέρωση, αλλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις.
Next time.
Ταύτα και κάτι υπόλοιπα, άλλη μέρα.
Με αγάπη (θερινή...)
angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου