Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

WTM 2015: Την ώρα των "φεστιβάλ" προορισμών, ήρθε η είδηση για το Sharm El Sheikh...

Οι πρώτες πληροφορίες για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις από και προς το Sharm El Sheikh «κτύπησαν» την τουριστική αγορά στο κλείσιμο της τρίτης μέρας της World Travel Market. Εκείνη την ώρα...


...μάλιστα, είχαν αρχίσει οι εκδηλώσεις διαφόρων προορισμών, με φεστιβάλ, χορούς και διάφορά δρώμενα και ήταν εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πως ξαφνικά άρχισαν να «ανάβουν» τα τηλέφωνα σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού χώρου και πολλοί επισκέπτες ή εκθέτες να αλλάζουν έκφραση.
Στο περίπτερο της Αιγύπτου, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αναταραχή και ένταση, αλλά προβληματισμένα ήταν και τα στελέχη βρετανικών tour operators και τουριστικών γραφείων.
Στο δημοφιλές θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας είναι αυτήν τη στιγμή εγκλωβισμένοι πανω από 20.000 Βρετανοί τουρίστες ενώ είναι μεγάλος και ο αριθμός εκείνων που επρόκειτο να ταξιδέψουν εκεί αυτές τις μέρες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, P. Hammond, η κυβέρνηση πήρε αυτήν την απόφαση ύστερα από συνδυασμό πληροφοριών που έχουν να κάνουν και με την αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους αλλά και με άλλες πιθανές απειλές, που κρίθηκε ότι μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών.
Ήδη, στο Sharm El Sheikh, βρίσκονται Βρετανοί ειδικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να συντονίσουν την επιστροφή στη Βρετανία, όσων βρίσκονται στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Σημειώνεται ότι έχουν ακυρωθεί οι απευθείας πτήσεις από και προς τον προορισμό, από τα αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας. Οι περισσότερες από αυτές τις πτήσεις είναι charter των tour operators αλλά και πτήσεις εταιρειών όπως η easyJet.

Οι εκτιμήσεις και οι τελευταίες πληροφορίες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί εντός των επόμενων δύο ημερών, το αργότερο.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αναμφίβολα ο αντίκτυπος για την Αίγυπτο συνολικά, αναμένεται και πάλι να είναι πολύ αρνητικός, ειδικά σε δύο από τις πιο σημαντικές αγορές της, τη Ρωσία και τη Μ. Βρετανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου