Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

WTM 2015: Τι "βλέπουν" δύο αναλυτές για την Ελλάδα...

Πολλά έχουν γραφεί και μεταδοθεί για Ελλάδα αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της World Travel Market, αλλά στα "ψιλά γράμματα" όλου αυτού του όγκου πληροφοριών, βρήκαμε δύο αναλύσεις που τις θεωρούμε πιο ενδιαφέρουσες. Η μία από την Canadean Intelligence, εξετάζει τις...


...προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, με βασικό συμπέρασμα ότι πλην απροόπτου και με ομαλές συνθήκες, οι προοπτικές αυτές είναι θετικές.
Οι αναλυτές της εταιρείας, προβλέπουν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης από αρκετές παραδοσιακές και ανερχόμενες αγορές προέλευσης επισκεπτών μέχρι το 2019.
Προβλέπει περαιτέρω μείωση στον αριθμό τουριστών από τη Ρωσία προς τη χώρα μας, αλλά πιθανή σταθεροποίηση από το 2016.
Το ενδιαφέρον στοιχείο των εκτιμήσεων της Canadean είναι ότι οι απώλειες από τη ρωσική αγορά, θα υπερκαλυφθούν από την Τουρκία και τη Σερβία, για τις οποίες προβλέπει ότι θα φθάσουν το 1,45 εκατ. αφίξεις κάθε μία, μέχρι το 2019.
Ο τουριστικός αναλυτής της Euromonitor, Wouter Geerts, από την άλλη, μεταξύ άλλων, αφού αναφέρει ότι δεν θα ήταν έκπληξη για αυτόν μία ανάσχεση στον ρυθμό αύξησης των αφίξεων, θίγει και το θέμα της αύξησης στους συντελεστές ΦΠΑ.
Επ’ αυτού, προβλέπει ότι η αύξηση του κόστους θα οδηγήσει πολλούς τουρίστες σε χαμηλότερες κατηγορίες καταλυμάτων αλλά και σε άλλα είδη επιχειρήσεων, όπως τα κάμπινγκ και τα αυτο-εξυπηρετούμενα καταλύματα, καθώς και σε περιορισμό της δαπάνης τους.

«Οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς πιθανότατα θα κάνουν ειδικές προσφορές για να αντισταθμίσουν την αύξηση», κατά την αποψή του τουλάχιστον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου