Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Της Στιγμής ("Τώρα, πάει, το είπε!" ΙΙ)

Αγαπητό μου Lobby,

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό ΓΑΠ, ο υπουργός του, επί των Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου έχασε ακόμα ένα ικανό και εκτεταμένο εκτάριο εκ του εναπομείναντος αποθέματος τριχών της αραιοφυτεμένης κεφαλής του, μόλις διάβασε...

...τις δηλώσεις του προϊσταμένου του στο Reuters και των ερμηνειών που έδωσαν οι τουριστικοί φορείς.
Ως εκ τούτου τα τηλέφωνα, κυριολεκτικώς «άναψαν»!
Δυστυχώς για τους φορείς και για τον τουρισμό, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδεται ότι ο πρωθυπουργός ΓΑΠ εννοούσε αυτό που είπε και διευκρινίζεται, ανεπισήμως, ότι εννοούσε πως δεν θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό. Αφήνεται, βεβαίως, ακόμα ένα ψίγμα ελπίδος ότι ο τουρισμός θα είναι εκτός των αυξήσεων...
Δυστυχώς για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους, η κατάσταση που επικρατεί πλέον με την υπόθεση του ΦΠΑ, ξεπερνά κάθε έννοια και στοιχείο κωμικοτραγικού.
Ιδίως όσο δεν ξεκαθαρίζεται ακόμη τι θα αυξηθεί και πόσο.
Ολοψύχως ταγμένος
george

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω ποιοί το σκέφτηκαν εκεί στο ΣΕΤΕ, αλλά ήταν η κίνηση της χρονιάς, γίνεται κυριολεκτικά "χαμός" σε ΥΠΟΙΚ και σε Μάξίμου! Οι μισοί προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και οι άλλοι μισοί πιέζουν να μείνει "χαμηλά" η όλη ιστορία της "γκάφας"!
    Διότι πως να βγει... διάψευση? Απλή ανακοίνωση και μόνον να βγει, ακόμα και σαν διευκρίνηση να το περάσουν, θα "σηκωθεί" το θέμα παντού.
    Μπλέξιμο, μεγάλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή