Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσείο Ηρακλείου: "Ευτυχώς" που το Πολιτισμού... συνδέεται με το Τουρισμού!


Πέντε χρόνια… ανακαινίζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και ενώ όλοι ανέμεναν την επανέναρξη λειτουργίας του σχετικά σύντομα, προχθές έγινε γνωστό ότι αυτή μετατίθεται ξανά για το 2012! Εξέλιξη που… 

…προκάλεσε έκρηξη αγανάκτησης από τους τουριστικούς φορείς αλλά και σύσσωμο τον ξενοδοχειακό κόσμο της νήσου.
Και οι ξενοδόχοι έστειλαν… γράμμα στον Π. Γερουλάνο βασικά αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε, θεωρώντας, ότι δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός από την πλευρά μας:
«Δε χρειάζεται να τονίσουμε ξανά στον Υπουργό Πολιτισμού αυτής της χώρας τη σπουδαιότητα του Μουσείου αυτού για τον Τουρισμό της Κρήτης και της Ελλάδας. Ούτε χρειάζεται για άλλη μια φορά να μας εξηγηθεί γιατί η Ελληνική γραφειοκρατία και η συμπεριφορά των Ελλήνων Αρχαιολόγων, επί σειρά ετών στερεί από την Κρήτη ένα από τα βασικά της όπλα στη μάχη για την επιβίωση του Τουρισμού.
Όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία, απαιτούμε επί τέλους σοβαρή αντιμετώπιση και όχι αυτήν τη συνεχιζόμενη στοχευόμενη αδιαφορία κατά της Κρήτης και την υποκριτική και εξευτελιστική συμπεριφορά της.
Εκπροσωπούμε εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις με συνεισφορά εκατομμυρίων Ευρώ στα κρατικά ταμεία μέσω φορολογίας.
Εκπροσωπούμε επίσης χιλιάδες εργαζόμενους, τις θέσεις εργασίας των οποίων με κάθε θυσία προσπαθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να διατηρήσουμε.
Παρά τη δίκαιη αγανάκτηση μας επιστρατεύουμε κάθε απόθεμα ψυχής που μας έχει απομείνει, είμαστε στη διάθεση σας προκειμένου και εμείς να συνδράμουμε στις συγκεκριμένες ενέργειες του ΥΠΠΟ τις οποίες απαιτούμε να γνωρίζουμε το συντομότερο προκειμένου το Μουσείο Ηρακλείου να επαναλειτουργήσει άμεσα και όχι την Άνοιξη του 2012 όπως χθες ανακοινώθηκε.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου σας.
Με τιμή,
Ένωση Ξενοδόχων Χανίων
Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου
Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου
Σύνδεσμος Ξενοδόχων Λασιθίου
Ένωση Ξενοδόχων Σητείας»
Και όσοι γνωρίζουν από Κρήτη, αντιλαμβάνονται την ένταση και έκταση της διαμαρτυρίας, γιατί καταλαβαίνουν τι θα πει σύμπλευση π.χ. ενός φορέα των Χανίων για κάτι που αφορά στο… Ηράκλειο!

1 σχόλιο:

  1. Να ρωτήσω το αφελές, με ποιά ιδιότητα θα τους απαντήσει; Ως υπουργός Πολιτισμού ή ως υπουργός Τουρισμού;
    Το δε άλλο πολύ καλό που σχολίαζε ο george μας -που είναι και κρητικάτσι για όσους δεν το ξέρουν-το πρωί:
    "Φαίνεται ότι μέχρι να ανοίξει ξανά το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα εκθέματα θα ανήκουν πια στην... Παλαιοντολογική περίοδο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή